Torsk er bare en lækker fisk, som passer til mange slags tilbehør. Til denne ret med torsk, har jeg ladet mig inspirere af en ret, jeg lavede forleden, med pasta og skaldyr. Især de lækre sprængte tomater er jeg vild med. Og pasta og fisk i hvidvin, går man aldrig fejl af
Ingredienser
til 4 personer
- ca 700 g torskesteaks
- 2 porre
- 150 g små cherrytomater
- 3 dl ærter
- 400 g pasta
- 3 dl hvidvin
- 5 fed hvidløg
- 1 rød chili
- saft af 1 citron
- revet skal af ½ citron
- salt og friskkværnet sort peber
- olivenolie til stegning
Til servering
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 lille håndfuld ristede mandler
Sådan gør du
- Rist mandlerne på en tør pande og stil til side
- Riv skal af halvdelen af citronen og pres saften af hele citronen
- Læg torskesteaks i et fad, drys med salt og friskkværnet peber og hæld citronsaften over. Sæt fadet i en kold ovn, der tændes på 180 grader (varmluft) og steg torsken i 20 minutter
- Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad dem dryppe af i en si
- Skyl tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir
- Når torsken er taget ud af ovnen, varmes den op til 250 grader, enten grill eller varmluft
- Sæt tomaterne i ovnen og giv dem ca 3-4 minutter til de revner - det tager lidt længere tid, hvis der ikke er grill. Tag tomaterne ud på en tallerken eller i en skål, og sæt dem til side
- Rens porre og skær dem i tynde ringe
- Pil og hak hvidløg fint
- Skær chili i tynde skiver
- Varm olivenolien op i en sauterpande eller pande med høj kant og sauter hvidløg og chili 1 minut
- Tilsæt porre og sauter 2 minutter
- Tilsæt hvidvin og kog hurtigt op, skru ned til lavt blus og tilsæt ærter, som varmes med i et par minutter
- Skær torsken i mindre stykker
- Kom pasta og tomater i panden og vend forsigtigt i hvidvinssaucen
- Til slut vendes torsken forsigtigt i
Server på tallerkener eller i pastaskåle drysset med persille og ristede mandler og med citronbåde til