Torsk i Taco Tubs

En nem og festlig måde at servere fisk på. Hos os glider fisken nemmere ned hos de familiemedlemmer, der ikke er lige så vilde med fisk, som jeg er


Ingredienser

Til 4 personer 

  • 700-800 g torsk, gerne torskesteaks
  • friskpresset saft af 1 citron
  • 2 tsk tørret, knust chili
  • salt og friskkværnet sort peber
  • 8 taco tubs
  • en rest kogte, nye kartofler
  • nogle salatblade, jeg brugte rød lettuce, men alle slags kan bruges
  • lidt purløg

Mango-rabarber salsa

  • 150 g rabarber
  • 1 mango
  • 2-3 kviste timian
  • 2 spsk sukker, gerne rørsukker

Dressing

  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
  • 1 spsk sennep, jeg brugte dijon sennep
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie

Pynt

  • 8-10 radisser
  • 1 dl syltede rødløg

Tilbehør

  • 2 modne avocado
  • friskpresset saft af ½-1 citron
  • salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Mango-rabarber salsa

  1. Skær blade og bund af rabarberne og skær dem i skiver på ca 1 cm
  2. Skræl mangoen og skær den i tern
  3. Kom rabarber og mango i en gryde sammen med sukker og lad det stå ½ time, så sukkeret trækker saft ud af rabarberne (så undgår du at komme vand i, når det koges)
  4. Tilsæt timiankviste, kog mango-rabarber blandingen op og lad den simre max 2 minutter. Tag af varmen og lad køle af

Torsken

  1. Læg torskestykkerne i et ovnfast fad, hæld friskpresset citronsaft over og drys med knust chili, salt og friskkværnet sort peber
  2. Sæt torsken i en kold ovn, der tændes på 180 grader (varmluft). Bag torsken i 22-24 minutter
  3. Når der er 5-6 minutter tilbage, sættes taco tubs'ene i ovnen (det er anderledes, end der står på pakken, men det passer fint, da ovnen er varmere end det antal grader, der står på pakken)

Mens torsken bager

  1. Skræl avocadoerne og mas dem med en gaffel. Tilsæt friskpresset citronsaft samt salt og friskkværnet sort peber
  2. Skær kartoflerne i skiver
  3. Rens og skyl radiser og skær dem i skiver på langs
  4. Skyl og tør salaten
  5. Bland ingredienserne til dressingen

Anretning

  1. Læg salatblade i den ene ende af taco tubs'ene, læg kartoffelskiver ovenpå, klip lidt purløg hen over kartoflerne og dryp lidt af dressingen over
  2. Skær torsken i mindre stykker, som lægges i den anden ende af taco tubs'en
  3. Læg salsaen ved siden af torsken og lidt ind over kartoflerne
  4. Pynt med radisser og syltede rødløg
  5. Dryp dressing over

Server avocadocremen til