Torskefilet med pebercreme og ærter
Jeg synes, at torsk ofte bliver overset, og det er faktisk en skam. Det er en lækker, hvid fisk, der er yderst anvendelig. Den passer super godt sammen med frugt og grøntsager. Her er den bagte torsk kombineret med ærter og en creme af peberfrugter. Det hele på lune, stegte karryris. Man kan sagtens lave retten i forvejen, selvom risene så bliver kolde. Det ødelægger overhovedet ikke smagsoplevelsen. Både som kold og varm er retten også fantastisk i små tapas-portioner
Ingredienser
til 4 personer som forret eller til 8 små anretninger til tapas
- 250 g torskefilet/torskesteak
- 1 dl ris
- 2 røde peberfrugter
- 1 løg
- 2 tsk karrypulver
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- ½ dl + 2 spsk olivenolie
- 1 spsk frisk, hakket basilikum
- salt og friskkværnet sort peber
Til servering
- 2 spsk hakket persille
- 2-3 spsk ærter, frosne eller friske
- 2 spsk ristede pinjekerner
Sådan gør du
- Tø de frosne ærter op i varmt vand og lad dem dryppe godt af. Bruger du friske ærter, skal disse bælges
- Rist pinjekernerne på en tør pande, hæld dem op på en tallerken og stil dem til side til serveringen
- Kog risene efter anvisning på pakken og lad dem køle af, så fugten forsvinder *
- Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
- Skyl peberfrugter, skær dem midt over, fjern kerner og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca 15 minutter og afkøl dem lidt. Lad ovnen være tændt på 180 grader
- Mens de røde peberfrugter bager, lægges torsken i et smurt ovnfast fad og drysses med salt og friskkværnet peber. Bag torsken ved 180 grader i ca 20 minutter **
- Hak basilikum groft med en kniv
- Kom de bagte peberfrugter, ½ dl olivenolie, citronsaft og basilikum i en blender og blend det til en ensartet creme. Smag til med salt og friskkværnet sort peber
- Pil og hak løget fint
- Varm en pande op med 1 spsk olivenolie og sauter løget heri
- Tilsæt karry og rist det med
- Tilsæt 1 spsk olivenolie. Tilsæt risene lidt ad gangen, så de bliver ristet varme
- Anret de varme ris i små skåle eller evt glas. Pluk torsken i mindre stykker og læg dem over risene. Hæld pebercremen over. Drys ærter og persille henover og slut af med de ristede pinjekerner
*
har du en rest kogte ris, kan du bruge dem. Du skal bruge ca 200 g
kogte ris
** hvis du bruger varmluftovn, kan du sætte peber og torsk ind samtidig og så huske at tage peberfrugterne ud efter ca 15 minutter. Bruger du almindelig ovn, skal peber og torsk bages hver for sig