Pastaretter er altid et hit. Det er nem aftensmad, og det er lækkert. Tortellini, som er hovedingrediensen i denne pastaret, er jo faktisk fyldte pasta. Der findes virkelig mange lækre variationer af tortellini, men min ubetingede favorit er den med trøffel og svampe. Frisk pasta har den fordel, at holdbarheden er lang, så vi har altid en pakke frisk pasta liggende i køleskabet, hvis lysten til en pastaret dukker op, hvad den ofte gør. En anden fordel er, at den friske pasta kan kombineres med stort set alle grøntsager og mange forskellige urter og krydderier og laves med eller uden kød. Fuldend retten med enten en tomat- og/eller flødesauce og et glas rødvin til. Så er der lækker sommermad, som jo sagtens kan nydes hele året. Jeg har, til denne ret, valgt en tomatsauce med masser af hvidløg og været i haven efter zucchini og friske ærter
Ingredienser
Til 2 personer
- 250 g friske tortellini
- 1 pakke bacon, 150 g
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 1 chili, ikke alt for spicy men vælg, hvad der passer dine smagsløg
- 1 lille zucchini
- 125 g brune champignon
- 1 håndfuld friske ærter, frosne kan bruges
- 1 brik hakkede tomater, 390 g - hakkede tomater på dåse kan også bruges
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- 2 forårsløg i skiver
- 4 cocktailtomater i skiver
- 1 chili eller snackpeber
- 5 ærter i bælg
- frisk basilikum
Sådan gør du
- Gør pynten klar først:
- Skær tomater og forårsløg i skiver
- Skær chili/snackpeber i ringe og fjern kerner
- Luk forsigtigt ærtebælgene op og del dem i to, så ærterne bliver siddende
- Riv basilikum i små stykker
- Pil og hak hvidløg og rødløg med en kniv og hak chilien
- Skyl og skær zucchinien i tynde skiver
- Rens champignon og skær dem i skiver
- Pil ærterne ud af bælgene
- Skær bacon i små stykker
- Kog tortellinien efter anvisning på pakken
- Varm en sauterpande eller pande med høj kant op og rist bacon (det er ikke nødvendigt med olie, for bacon afgiver fedtstof). Når baconstykkerne tager farve, tilsættes løg, hvidløg og chili som ristes med til baconstykkerne er næsten stegte
- Tilsæt champignon og rist dem med i 1 minut
- Tilsæt zucchiniskiverne og rist dem med i yderligere 1 minut
- Tilsæt de hakkede tomater og smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt til slut de friske ærter
- Hæld tortellinien op i et fad eller en skål og hæld fyldet over
- Pynt med tomatskiver, forårsløg, chiliringe, ærtebælge med ærter og basilikum