Tortellini med tomatsauce på spinat

Det kan sagtens være nemt at lave en super lækker middagsret. Det er denne tortellini i tomatsauce på spinat et godt eksempel på. Opskriften er inspireret af det italienske køkken med ingredienser, man vil finde her. Det tager ikke lang tid at lave retten, og der er mange sunde og gode ting i. Laver du bønnefritter til, sætter du dem i ovnen først. Så passer de næsten sig selv, mens du laver resten. Fritterne skal blot vendes lidt rundt under vejs


Ingredienser

Til 2 personer

  • 250 g tortellini, vælg det fyld du holder mest af
  • 1 pakke bacon, 100 g
  • 150 g babyspinat
  • 200 g champignon
  • 1 rød peber eller snackpeber
  • 10-12 coktailtomater
  • 1 mellemstort rødløg
  • 1 solohvidløg eller 3 almindelige fed hvidløg
  • 5 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret
  • 5 kviste frisk oregano eller 1 tsk tørret
  • ½ tsk knust, tørret chili eller cayennepeber
  • 1 spsk balsamico
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olivenolie til stegning af spinat

Til servering

Sådan gør du

  1. Hvis du vil lave bønnefritter til, sætter du dem i ovnen som det første
  2. Pil og hak rødløg og hvidløg
  3. Skyld den røde peber/snackpeber og skær den i små firkanter
  4. Skyld tomaterne og skær dem i halve
  5. Rens champignon og skær dem i skiver
  6. Skær bacon i 'tern'
  7. Varm en sauterpande eller anden pande med høj kant op og rist bacon herpå (uden fedtstof, da bacon selv afgiver fedt) til det har fået farve og er næsten stegt
  8. Tilsæt rødløg og hvidløg og rist det med 1 minut
  9. Tilsæt champignonskiver og rist 1 minut
  10. Tilsæt timian, oregano og chili/cayennepeber
  11. Tilsæt de halve tomater, de hakkede tomater, og balsamico og lad saucen simre et par minutter
  12. Mens saucen simrer, koges tortellini efter anvisning på pakken
  13. Varm en pande op med lidt olie og svits spinaten heri til det falder lidt sammen - husk at gemme lidt spinatblade til servering
  14. Læg spinaten på 2 pastatallerkener, fordel tortellini over og hæld derefter tomatsaucen over
  15. Inden servering drysses med groft hakkede spinatblade og basilikum

Server bønnefritter til og evt lækkert brød