Tortillas med sorte bønner, kylling og Mojo Verde

En lækker mexicansk anretning med tortillas, sorte bønner, kylling, ris og grønt. Retten er ikke særlig kompliceret at lave og er super mættende og sund med de sorte bønner, som har et højt indhold af fibre og protein samt vitaminer (fx K-vitamin) og mineraler Som dip har jeg lavet en Mojo Verde,*) som er super nem samt brugt en færdiglavet tomatsalsa og most avocado. Jeg har toppet med korianderblade og lidt majskerner, mest fordi det ser farvestrålende ud (majsene kan sagtens udelades)

*) Mojo Verde (grøn mojo) er en dip, der findes i mange varianter og som er meget almindelig i de spansktalende lande. Dippen nydes til fx grillet kød eller fisk samt til forskellige variationer af tortillas, enchiladas, tacos og burritos



Ingredienser

Til 4 personer
  • 600 g kyllingebryst
  • 4 spsk tomatpassata eller tomatkoncentrat rørt op i lidt vand
  • 1 tsk af hver af følgende: stødt koriander, stødt spidskommen, røget paprika
  • ½ tsk knuste chiliflager
  • ½ dl olivenolie
  • 1 mellemstort løg
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • 1 ds sorte bønner
  • 2 dl kogte ris, vælg den slags ris, du har mest lyst til – du kan også bruge en rest kogte ris
  • 2 stk avocado
  • friskpresset saft af 1 limefrugt
  • 2 håndfulde fint snittet hvidkål eller hvid spidskål
  • 4 store tortillas
  • 4 spsk tomat salsa – vælg om du vil have medium eller spicy

Mojo verde

  • 2 grønne peberfrugter
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 solo hvidløg eller 4 almindelige fed hvidløg, presset
  • friskpresset saft af 1 limefrugt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • friske korianderblade
  • 1 limefrugt skåret i både
  • evt lidt majskerner, optøede frosne eller fra dåse – kan udelades
  • nogle sorte oliven

Sådan gør du

Start med at tilberede Mojo Verde

  1. Skyl og rens peberfrugterne, skær dem i grove stykker og blend dem godt
  2. Tilsæt koriander, spidskommen og hvidløg og blend lidt mere
  3. Tilsæt friskpresset limesaft og olivenolie og blend til en let tyk konsistens
  4. Smag til med salt og peber og stil til side

Kylling, bønner og ris

  1. Hvis ikke du har en rest kogte ris, koger du ris efter anvisning på pakken
  2. Hæld de sorte bønner op i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
  3. Rør tomatkoncentrat, stødt koriander, stødt spidskommen, røget paprika og chiliflager sammen i en skål
  4. Skær kyllingebryst i lidt tykke strimler og vend dem godt i tomat/krydderiblandingen. Lad kyllingestrimlerne stå i ca 20 minutter, mens du tilbereder videre
  5. Pil og hak hvidløg
  6. Pil løget, halver det og skær det i tynde strimler/skiver
  7. Varm ½ dl olivenolie op ved medium varme i en pande og rist løg og hvidløg ca 3 minutter, til de er let gyldne
  8. Tilsæt kyllingestrimlerne (incl tomatkoncentrat og krydderier), skru lidt op for varmen og steg kyllingen til den er gennemstegt
  9. Tilsæt de sorte bønner og de kogte ris og varm igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber
  10. Skræl avocadoer og kom dem i en skål sammen med halvdelen af den pressede limesaft og mos den med en gaffel. Smag til med salt og friskkværnet peber
  11. Snit hvidkål/spidskål fint og hæld resten af limesaften over
  12. Varm tortillas op på en tør pande eller i microovn

Anretning

  1. Fordel den moste avocado på tortilla'erne. Top med kylling/bønne/ris blandingen, salsa, kål og Mojo Verde
  2. Drys korianderblade, sorte oliven og evt lidt majskerner over
  3. Server resten af Mojo Verde dippen samt lidt mere salsa i skåle, så man kan supplere