Vandmelongazpacho med tomater
Klassisk spansk gazpacho er en grøntsagssuppe, hvor tomater er den vigtigste bestanddel, og de skal være modne, for så er der mest smag i dem. Gazpacho er virkelig sommermad - en herlig iskold suppe i sommervarmen. Og så er de solmodne tomater så lækre om sommeren. Suppen er super nem at lave. Det tager ingen tid at ordne grøntsagerne og blende dem, og man har et fantastisk måltid. Opskriften her er til en forret til 4 personer. Når jeg bruger suppen som et helt måltid, ganger jeg mængden med 1½ og serverer lidt fyldigere brød end grisini til. Du kan sagtens undlade chilisaucen, hvis du ikke lige har lyst til at gøre suppen spicy. I denne opskrift på vandmelongazpacho har jeg ladet vandmelon fylde næsten lige så meget som tomater. Vandmelon og tomater klæder hinanden fantastisk, og suppen bliver ret frisk
Tip: lav evt dobbeltportion, så har du til frokost dagen efter. Suppen kan sagtens overnatte i køleskabet
Prøv også min hybengazpacho og min ananasgazpacho
Ingredienser
Til 4 personer som forret
- 500 g tomater
- 300 g vandmelon (uden kerner)
- 2 spsk olivenolie
- 2-3 fed hvidløg
- 1 spsk sherry- eller vineddike
- 1-2 tsk chilisauce
- ½ agurk
- ½ mellem rødløg
- ½ rød peber
- salt og friskkværnet peber
- ca ½ tsk sukker
Topping
- friske, hakkede basilikumblade
Sådan gør du
- Kom godt halvdelen af tomaterne, godt halvdelen af vandmelonen, hvidløg, rødløg, chilisauce, sherry/vineddike og olivenolie i en blender og blend det til en ensartet suppe
- Smag til med sukker, salt og friskkværnet peber
- Stil suppen koldt til den skal serveres. Kan den ikke nå at blive iskold, kan tilsættes nogle isterninger
- Skær resten af tomaterne, resten af vandmelonen, agurken og peberfrugten i små tern
- Hæld suppen i 4 skåle eller tallerkener og fordel grøntsagsternene heri
- Drys med hakket basilikum og server suppen iskold med grissini eller ristet brød