Wok med kalvekød og grøntsager
En nem thai-inspireret wokret med kalvekød og grøntsager i en lækker soyasauce med lime, hvidløg, chili og ingefær - så kan det næsten ikke blive mere thai. Jeg bruger ofte kalvekød i stedet for oksekød, hvilket jeg har gjort til denne ret. Foretrækker man oksekød, kan man sagtens bruge det i stedet. Eller man kan erstatte med kylling. Både grøntsager og sauce er også perfekt til kylling
Ingredienser
Til 2 personer
- 300 g kalvesteak, fx wienerschnitzel *)
- 1 rød peber
- 75 g sukkerærter
- 1 squash, lille
- 1 løg, lille - gerne rødløg
- lidt olie til stegning
Sauce
- ½ dl soyasauce
- 1 tsk sukker
- saft af 1 limefrugt
- 3 fed hvidløg, presset
- 2 tsk Sambal-Oelek eller anden chilipasta, vælg efter dine smagsløg til en middel spicy ret
- 2 spsk revet ingefær
- 2 tsk Maizena eller anden majsstivelse
Topping
- 2 fintsnittede forårsløg
- 1 lille håndfuld peanuts, gerne saltede
- lidt kokosflager
Til servering
- ægnudler, som tilberedes efter anvisning på pakken
*) hvis ikke, du kan finde noget lækkert kalvekød eller er mere til oksekød er det også super fint
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til saucen i en lille skål
- Skyl og skær den røde peber i tynde strimler
- Skyl og skær squash i tynde skiver
- Skyl og skær sukkerærter i halve på langs
- Pil løget, halver det og skær det i tynde skiver/strimler
- Skær kalvesteaks i meget tynde skiver (jo skarpere kniv, j tyndere skiver kan du lave)
- Varm en wok eller pande op med olien og steg kødet ved høj varme til det tager farve og er stort set gennemstegt
- Skru ned til middel varme og tilsæt løg, som steges med 1 minut
- Tilsæt derefter squash og steg 1 minut
- Tilsæt rød peber og sukkerærter og steg 1 minut
- Hæld saucen over og varm igennem
Server retten på nudler og drys med snittet forårsløg, peanuts og kokosflager inden servering