Wok med kalvekød og grøntsager

    En nem thai-inspireret wokret med kalvekød og grøntsager i en lækker soyasauce med lime, hvidløg, chili og ingefær - så kan det næsten ikke blive mere thai. Jeg bruger ofte kalvekød i stedet for oksekød, hvilket jeg har gjort til denne ret. Foretrækker man oksekød, kan man sagtens bruge det i stedet. Eller man kan erstatte med kylling. Både grøntsager og sauce er også perfekt til kylling


Ingredienser

Til 2 personer 

  • 300 g kalvesteak, fx wienerschnitzel *)
  • 1 rød peber
  • 75 g sukkerærter
  • 1 squash, lille
  • 1 løg, lille - gerne rødløg
  • lidt olie til stegning

Sauce

  • ½ dl soyasauce
  • 1 tsk sukker
  • saft af 1 limefrugt
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk Sambal-Oelek eller anden chilipasta, vælg efter dine smagsløg til en middel spicy ret
  • 2 spsk revet ingefær
  • 2 tsk Maizena eller anden majsstivelse

Topping

  • 2 fintsnittede forårsløg
  • 1 lille håndfuld peanuts, gerne saltede
  • lidt kokosflager

Til servering

  • ægnudler, som tilberedes efter anvisning på pakken

*) hvis ikke, du kan finde noget lækkert kalvekød eller er mere til oksekød er det også super fint

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne til saucen i en lille skål
  2. Skyl og skær den røde peber i tynde strimler
  3. Skyl og skær squash i tynde skiver
  4. Skyl og skær sukkerærter i halve på langs
  5. Pil løget, halver det og skær det i tynde skiver/strimler
  6. Skær kalvesteaks i meget tynde skiver (jo skarpere kniv, j tyndere skiver kan du lave)
  7. Varm en wok eller pande op med olien og steg kødet ved høj varme til det tager farve og er stort set gennemstegt
  8. Skru ned til middel varme og tilsæt løg, som steges med 1 minut
  9. Tilsæt derefter squash og steg 1 minut
  10. Tilsæt rød peber og sukkerærter og steg 1 minut
  11. Hæld saucen over og varm igennem

Server retten på nudler og drys med snittet forårsløg, peanuts og kokosflager inden servering