Yakisoba - japanske nudler med kylling
Yakisoba
er nok den mest kendte japanske nudelret, og den kendes for eksempel
fra de japanske gadekøkkener/madboder – måske fordi den er så
nem at lave. Yakisoba består af nudler, kødstrimler, grøntsager og
Yakisoba sauce. Man kan lave retten med alle slags kød og
grøntsager, så den er nem at lave til en 'tøm køleskabet ret.'
Den mest klassiske japanske version er med svinekød, kål, svampe,
forårsløg og gulerød. Jeg har i denne opskrift skiftet gulerød ud
med rød peber og kødet i min Yaksoba er kylling. Man kan, i
japanske/asiatiske supermarkeder, finde færdiglavet yakisoba sauce.
Man kan også lave den selv. Saucen er nem at lave, og fordelen er,
at man så kan lave den portion, man lige skal bruge. Køber man en
hel flaske, bliver den nemt for gammel/kedelig, da man jo nok ikke
lige laver Yakisobanudler hver dag. Ingredienserne har man ofte i
forvejen, da man bruger dem til andre retter, hvis man laver asiatisk mad. Har du lyst til at lave retten
vegetarisk, skifter du blot kyllingen ud med tofu
Prøv også Yakisoba - japanske nudler med oksekød
Ingredienser
Til 3-4 personer
- 300 g kyllingebryst
- 300 g nudler, fx japanske soba-nudler (Man kan købe nudlerne i asiatiske supermarkeder, og jeg finder dem også i min lokale Meny)
- 200 g spidskål
- 6 friske shiitake-svampe (eller tørrede, der er opblødt i vand) Alternativt store brune champignon
- 1 stort løg
- 3 forårsløg
- 1 rød peber
- 150 g bønnespirer
- 2 spsk olie, fx sesamolie eller olivenolie
Yakisoba sauce
- 4 spsk worcstershire sauce
- 4 spsk østersauce
- 4 spsk ketshup
- 2 spsk soya sauce
- 2 spsk risvinseddike
- 2 tsk sukker, du kan tilsætte mere efter smag
Topping
- 1-2 spsk syltet ingefær pr portion - benishouga syltet ingefær *)
- sesamfrø, ca 1 tsk pr portion
- 1-2 spsk ristede løg
- 1 fintsnittet forårsløg
- 1 lille håndfuld frisk koriander – kan udelades eller erstattes af persille
*) kan du ikke lige finde benishouga syltet ingefær, kan du bruge den slags ingefær, der bruges til sushi og skære dem i mindre strimler
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til Yakisoba saucen sammen i en skål
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken. Hæld dem i en si og skyl dem kort med koldt vand. Lad dem dryppe af
- Pil 200 g blade af et spidskål og skær dem ud i mundrette stykker
- Rens svampene og skær dem i skiver
- Pil løget og skær det i både
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå skiver
- Skyl den røde peber og skær den i tynde strimler
- Skyl bønnespirer og lad dem dryppe af
- Skær kyllingebryst i tynde strimler eller skiver
- Varm en pande eller wok op med olien og brun kyllingekødet heri
- Tilsæt løg og steg videre 1 minut
- Tilsæt svampe og steg yderligere 1 minut
- Tilsæt spidskål, rød peber og forårsløg. Steg videre et par minutter. Grøntsagerne må ikke blive for bløde – de skal stadig have 'bid'
- Vend bønnespirerne rundt i retten
- Tilsæt Yakisoba saucen og vend det hele godt rundt
- Tilsæt de tilberedte nudler og vend dem godt rundt i retten
Inden servering toppes med syltede ingefær, ristede løg, snittet forårsløg, koriander og et drys sesamfrø