And i sort chilipasta med rødkål og abrikoser

Jul er for mange lig med andesteg, men ikke hos os. Vi spiser aldrig andesteg eller anden form for steg til jul, men næsten altid thairetter. Så derfor prøvede jeg at kombinere det thailandske med det danske i denne ret. And i tynde skiver med danske ingredienser og thaikrydderier. Det blev en succes. Retten har den fordel, at den kan spises hele året rundt, da den jo egentlig ikke er julet. Retten er også et godt alternativ til anden Mortens Aften, hvis man har lyst til noget anderledes end den traditionelle and 

Den sorte chilipasta, der er brugt, kan du læse om her og se på billedet nedenfor



Ingredienser

til 4 personer - halver portionen, hvis du bruger den i en menu sammen mad 3-4 andre thairetter

  • 400-450 g andebryst
  • 200 g champignon
  • 1 porre
  • ca 100 g rødkål/rød spidskål
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 10-12 stk stenfri svesker
  • 2 æbler
  • ½ tsk rød chilipasta
  • 2 store spsk sort chilipasta (se billede nedenfor)
  • 5-6 spsk vand
  • lidt olivenolie til stegning


Sådan gør du

  1. Rens champignon og skær dem i kvarter
  2. Skyl porre og skær den i tynde skiver
  3. Skær abrikoser i kvarter
  4. Skær svesker i kvarter
  5. Tag kernehus ud af æblerne og skær dem i mindre tern
  6. Snit rødkål/spidskål i tynde strimler
  7. Tag skindet af andebrystet (du kan godt lade det sidde, hvis du vil) og skær det i tynde skiver
  8. Varm olien op i en sauterpande eller gryde og svits andeskiverne heri
  9. Skru lidt ned og lad anden stege ca 5 minutter
  10. Tilsæt porre og champignon og steg til anden er mør - det tager 2-3 minutter mere
  11. Tilsæt rød chili og rør det godt rundt
  12. Skru ned på lavt blus, lav en plads midt i panden/gryden og tilsæt den sorte chilipasta og vand, rør det sammen og derefter sammen med and og grøntsager
  13. Tilsæt spidskål, æbler, abrikoser og svesker - rør det sammen og varm igennem

Server med ris