And med hokkaido og svampe i hoisinsauce

Min fornemmelse er, at and er undervurderet i madlavningen, undtagen lige til jul, hvilket er synd. Berberi andebryst er faktisk ret lækkert og nemt at have med at gøre. Og andekødet kan kombineres med virkelig mange forskellige grøntsager og saucer. I de asiatiske køkkener bruges and til mange lækre retter, fx karryretter og salater, og det lod jeg mig inspirere af til denne ret med andebryst, hokkaido og svampe i en lækker hoisinsauce med lime og chili. Måske kan den ikke erstatte juleanden (for os kan den godt) , men den er i høj grad værd at prøve. Den er nem at lave og dejlig let og ikke fed

Se også min opskrift på And i sort chilipasta med rødkål og abrikoser


Ingredienser

Til 3 personer 

  • 2 stk berberi andebryst, ca 400 g *
  • 500 g hokkaido græskar
  • 200 g brune champignon
  • 4 cm ingefær
  • 1 solo hvidløg eller 3 fed hvidløg
  • 125 g friske bønnespirer
  • 1 grøn peber
  • 2 spsk kokosolie til stegning

Sauce

  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk hoisinsauce
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 tsk tørret knust chili
  • ½ tsk kokossukker eller andet sukker

Til servering

  • frisk koriander
  • 1 limefrugt skåret i både
  • ægnudler

* køber man frosne andebryster, vejer de ofte knap 200 g pr styk. Derfor er 2 stk måske i underkanten til 4 personer, selvfølgelig afhængig af, hvor sulten man er. Derfor er min erfaring, at 2 stk passer til 3 personer, som opskrifter her er



Sådan gør du

  1. Rør ingredienserne til saucen sammen og stil til side
  2. Pil og hak hvidløg
  3. Skræl ingefær, del den på langs og skær den i tynde skiver
  4. Skyl hokkaidoen grundigt, skær den i både og derefter i skiver på ca 1 - 1½ cm - du kan skrælle den, hvis du synes
  5. Rens champignon og skær dem i kvarte
  6. Skyl den grønne peber og skær den i strimler
  7. Skær andebryst i tynde skiver. Jeg skærer altid fedtlaget af andebrystet, inden jeg skærer det i skiver (undtagen hvis jeg steger andebrystet helt)
  8. Varm kokosolien op i en sauterpande eller anden pande med høj kant og sauter hvidløg og ingefær 1 minut
  9. Tilsæt andeskiverne og rist dem på alle sider
  10. Tilsæt hokkaido og rist til and og hokkaido er næsten mørt
  11. Tilsæt champignon og rist til and og hokkaido er mørt. Hvis det vil sætte sig fast i panden, kan du tilsætte lidt soyasauce
  12. Hæld saucen ved, tilsæt bønnespirer og peberstrimler og varm retten igennem

Server med nudler (eller ris) og limebåde samt drysset med frisk koriander