Quesalillas er nemt og lækkert, især hvis du laver dem i ovnen, så du kan lave flere ad gangen. Alternativt kan man stege dem på en pande. Jeg brugte kyllingebryst, som jeg hakkede med en kniv, efter det var stegt, men man kan også stege eller koge kyllingebrystet og lave pulled chicken (se min opskrift på Quesadillas med pulled chicken her). Jeg kommer ikke så mange ingredienser i sammen med kyllingen men serverer mine quesadillas med salsa, dip og saucer. Som altid til mexicansk serverer jeg guacamole, her sammen med lidt græsk yoghurt, pico de gallo, en spicy salsa (fx Mex & co fra Netto) samt en grøn salat med oliven
Ingredienser
Til 4-6 personer
- 450 g kyllingebryst
- 1 solo hvidløg eller3-4 almindelige fed hvidløg
- 1 tsk stødt koriander
- 1 brev tacokrydderi
- 1 spsk olivenolie til stegning
- ½ dåse sorte bønner eller røde kidneybønner
- 4 spsk salsa
- 125 g frisk mozzarella
- 4 spsk syltede jalapenos
- 8 tacopandekager
Til servering
- Pico de gallo (se nedenfor)
- Guacamole (se her)
- et par spsk græsk yoghurt
- salsa, Mex & co fra netto er ret god
- evt en grøn salat med oliven
Pico de gallo
- 4 tomater, lidt store
- 1 mellemstort rødløg
- 1 lille håndfuld frisk koriander, alternatint persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Pico de gallo
- Skyl tomater og skær dem i tern
- Pil løg og hak det fint
- Hak koriander/persille
- Bland ingredienserne i en skål og smag til med salt og friskkværnet peber. Sæt til side til servering
Quesadillas
- Hæld bønnerne op i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af
- Pil og rens hvidløg
- Skær kyllingebryst i tynde strimler
- Varm en pande op med 1 spsk olivenolie og steg kyllingekødet heri sammen med presset hvidløg, stødt koriander og tacokrydderi
- Læg kyllingekødet på et skærebræt og hak det groft med en kniv
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
- Læg bagepapir på bageplader og placer tacopandekagerne herpå. De skal klappes sammen til halvmåner, så de fylder kun det halve, når de er fyldte
- På halvdelen af hver pandekage fordeles salsa, kyllingekød, sorte/røde bønner, jalapenos og mozzarella, som du river fra hinanden. Læg den anden halvdel af pandekagen hen over, så du har en halvmåne
- Bag dine quesadillas til de bliver sprøde og gyldne og osten er smeltet
Inden servering, skæres quesadillas over i to og de serveres med fx guacamole, pico de gallo, salsa, yoghurt samt lime eller citron til at dryppe over. Evt en grøn salat til