Blomkåls hotwings

Jeg er ret vild med blomkål. Det har en dejlig mild smag og er fast og lækkert. Og så kan det bruges til virkelig meget - suppe, i salater, i karry, i mange indiske retter og som en ret i sig selv, da blomkål er meget mættende. På grund af blomkålens tekstur, egner den sig utrolig godt til at marinere, da marinaden kan trænge godt ind i kålen. Jeg har spist mange chicken hotwings i Bangkok men er ikke speciel vild med dem. Men da jeg fandt ud af, at man kan lave hotwings af blomkål, blev det en helt anden snak. Her har jeg marineret blomkålen med BBQ marinade, og opskriften på disse lækre sprøde hotwings er vegetarisk. De kan spises som et måltid fx sammen med en salat og noget lækkert dip. Men blomkåls hotwings kan også serveres som snacks eller som tilbehør til kødretter og fx til grill sammen med salat og dip. Eller man kan bruge dem som hovedingrediens i en salat. Der er mange muligheder


Ingredienser

Til 4 personer som tilbehør eller som en ret med salat til

  • 1 stort blomkål
  • 2 dl mel, fx hvedemel, majsmel eller kikærtemel
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt

BBQ-sauce

  • 150 g tomatketchup
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecider eddike, anden mild eddike kan bruges
  • 2 spsk flydende honing eller sirup
  • 2 tsk røget paprika
  • 2 tsk paprika - sød eller stærk afhængig af, hvor spicy du vil have dine hotwings
  • 1 tsk knust chili eller chilipulver
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • evt 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Bland mel og salt i en skål og tilsæt vand lidt ad gangen, mens du pisker, så dejen bliver flydende og jævn uden klumper, men ikke så tynd, at den løber af blomkålsstykkerne
  3. Rengør blomkålen, lav buketter i mundrette størrelser og vend disse i skålen med dejen, så de bliver helt dækkede
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel blomkålsbuketterne herpå, så de ikke rører hinanden
  5. Bag blomkålsbuketterne i 20-30 minutter til de bliver sprøde og let gyldne
  6. Forbered imens BBQ-saucen ved at blande alle ingredienserne i en skål og røre dem godt sammen
  7. Dyp de bagte blomkålsstykker i saucen, læg dem tilbage på bagepladen og bag dem yderligere ca 15 minutter til overfladen karamelliserer
  8. Drys evt med lyse sesamfrø og server dine blomkåls hotwings varme. Server evt en dip til - fx min citrondressing