Blomme-hyben kompot

Når jeg har lavet blomme-hyben suppe til dessert, bruger jeg den frugtmasse, der er siet fra som kompot. Man kan også blot lave kompotten, men det er jo smart at 'slå to fluer med ét smæk' - både dessert og kompot. Og så undgår man madspild. Så du kan følge opskriften på blomme-hyben suppe, eller du kan følge opskriften på kompot her under. Kompotten er super god på brød, til grill og fisk


Ingredienser

  • 500 g hyben
  • 700 g blommer
  • 1 dl vand
  • 1 stang vanilje
  • 1 dl sukker


Sådan gør du

  1. Skær blomst og stil af hybenfrugterne, skrab kernerne ud - det er nemmest med en teske - og skyl frugterne
  2. Skyl blommerne og skær dem over, så stenene kan fjernes
  3. Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud og bland dem med 1 tsk. af sukkeret
  4. Kom hyben og blommer i en gryde sammen med vaniljekerner, vaniljestang og vand og lad det simre i 15-20 minutter til frugterne er møre
  5. Tilsæt sukkeret og kog et par minutter, til sukkeret er smeltet
  6. Fisk vaniljestangen op, lad kompotten køle lidt af og giv den derefter en tur med en stavblender, for at få en ensartet kompot. En almindelig blender kan også bruges, eller du kan vælge den 'grove' version og undlade at blende kompotten 
  7. Hæld kompotten i et glas eller en skål og lad den køle af