Chia grød, som er grund bestanddelen i denne bowl, er en herlig spise. Det er super nemt at lave, da det passer sig selv, når frøene er rørt i mælkeproduktet. Man kan røre det sammen om aftenen, så det er klart til næste dag, men man kan også røre det sammen og bruge det 4-6 timer efter, når frøene har suget mælken. Her har jeg brugt grøden i en chia bowl, hvor jeg har blendet den sammen med yoghurt og frugt. Jeg brugte frosne mangotern, da cremen så bliver kold og lækker, men har du en moden mango, er det super fint. Jeg havde lige lavet råsyltede rabarber, så dem brugte jeg som topping sammen med forskellige rester af bær, jeg havde i køleskabet og dertil lidt granola. Man kan også 'vende bowlen om', så man kommer bær i og mangoskiver og passionsfrugt på toppen. Der er så mange muligheder for at anvende alle slags frugt og bær og få brugt sine rester og undgå madspild
Brug bowlen som en dejlig morgenmad eller et mellemmåltid. Eller anret i mindre portioner som en lækker dessert
Ingredienser
Til 1 portion
- 1 portion chiagrød, som er lavet på forhånd (find opskriften i linket)
- 2 dl vaniljeyoghurt *)
- 1 moden mango eller 125 g frosne mangotern
- 2 passionsfrugter, kun frugtkødet - jeg gemte ½ frugt til topping
Topping
- granola
- bær
- råsyltede rabarber
- passionsfrugt
*) du kan også bruge yoghurt naturel og komme lidt vaniljesukker i, eller du kan bruge en frugtyoghurt
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til chia bowl'en sammen i en blender og blend til en lækker creme
- Hæld cremen op i en dyb tallerken eller skål og pynt med frugt, bær, granola, nødder - lige det, du har lyst til og har i køleskab og skuffer