Fajitapasta med hakket kylling og sorte bønner

Jeg er ret vild med at bruge hakket kylling, og sammen med pasta og de mexicanske krydderiblandinger smager det fantastisk. Denne fajitapasta med hakket kylling og sorte bønner er nem at lave, smager fantastisk og er samtid sund og nærende med bønnerne og grøntsager


Ingredienser

Til 4 personer

  • 500 g tørret pasta
  • 400 g hakket kylling
  • lidt olivenolie eller anden olie til stegning
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk fajitamix krydderi
  • 2 spsk syltede jalapenõs
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor portobello svamp eller svampe svarende til ca 100 g
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 lille ds tomatkoncentrat eller ½ stor, 70 g
  • 2 dl bouillon, hønse- eller klar bouillon
  • 1 ds sorte bønner
  • 1 stor håndfuld frosne majs
  • salt og friskkværnet peber til at smage til med

Topping forslag

  • 2 stk most avocado eller guacamole
  • creme fraiche
  • salsa

Sådan gør du

  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken, si vandet fra og stil pastaen til side
  2. Mens pastaen koger, går du videre med resten
  3. Hæld bønnerne op i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
  4. Pil og hak løg og hvidløg fint
  5. Hak de syltede jalapenõs fint
  6. Vask den røde peber og skær den i små firkanter
  7. Rens portoellosvampen og skær den i små firkanter
  8. Varm olien op i en pande eller gryde til middel varme og svits løg og hvidløg nogle minutter
  9. Tilsæt hakket kylling og svits nogle minutter
  10. Tilsæt rød peber, svampe og jalapenõs og rist et par minutter
  11. Vend fajitakryddermix i, tilsæt hakkede tomater, tomatkoncentrat og bouillon og lad det hele koge ca 10 minutter, så saucen tykner. Start med 1 dl bouillon og reguler saucen, så den får den tykkelse, du ønsker
  12. Tilsæt bønner, majs og de kogte pasta og varm det hele igennem
  13. Smag retten til med salt og friskkværnet peber
  14. Mens retten koger, kan du mose din avocado/lave guacamole, hvis du vil bruge det som topping

Server retten med et eller flere af topping forslagene