Frittata med kartoffel, spinat og bacon

En dejlig sensommerfredag må aftensmaden gerne være både nem og lækker. Derfor fald valget på en frittata – en af de herlige, ovnbagte italienske omeletter. Denne gang blev der gravet lidt kartofler op, som blev suppleret med løg, rød peber, spinat og bacon. Jeg serverede en tomatsalat med basilikum og balsamico til samt lidt lækkert brød. Dejlig aftensmad, og bliver der noget til rest, er det super som morgenmad, brunch, frokost eller i en madpakke. Dropper du bacon i frittataen, har du en lækker vegetar-frittata. Så bruger du i stedet lidt olivenolie til at svitse grøntsagerne i

Prøv også min lækre frittata med squash, asparges, artiskok og laks


Ingredienser

Til 2-3 personer 

  • 400 gram kartofler
  • 250 gram frisk spinat, fx babyspinat
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 150 gram bacon
  • 6 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 teskefuld oregano tørret
  • ½ tsk tørrede chiliflager, kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • hakket persille


Sådan gør du

  1. Skræl eller vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter. Skær dem derefter i tern
  2. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og fordel kartoffelternene heri
  3. Pil rødløg, halver det og skær det i tynde strimler
  4. Skyl den røde peber og skær den i tern
  5. Skær bacon i tern. Bruger du skivebacon, skæres skiverne i små stykker
  6. Skyl spinaten, hvis ikke du har købt den, der er skyllet. Sørg for, at den er godt tør
  7. Varm ovnen op på 180 grader (varmluft)
  8. Varm en pande op uden olie og rist bacon sprødt. Tag det af panden og stil det til side
  9. Hæld noget af fedtstoffet fra panden, hvis du synes, der er for meget, og svits spinaten til den falder sammen. Fordel den herefter hen over kartoflerne
  10. Svits løg og peberfrugt 1 minut og fordel det hen over kartoflerne
  11. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælken, oregano, chili, lidt salt og friskkværnet peber Hæld æggemassen over grøntsagerne og drys bacon hen over
  12. Bag frittataen i den forvarmede ovn ca 25-30 minutter til den har sat sig og har taget farve
  13. Tag frittataen ud af ovnen, drys den med hakket persille og lad den hvile 5 minutter

Server den skønne frittata med en lækker salat, evt en tomatsalat eller du kan gå på opdagelse i alle mine salater og finde én, du synes passer