En galette er en fransk tærte (både middagstærte og desserttærte), som man laver uden æggemasse og uden tærteform. Her har jeg blandet den franske og den danske tærtetradition og lavet tærten uden form og med æggemasse. Da der er dijonsennep i æggemassen, lavede jeg en sennepsdressing til den salat, jeg serverede til. Se også min franske galette med asparges og tomater
Ingredienser
til 3 personer
- 1 rulle færdiglavet tærtedej (du kan også lave dejen selv - se fx under Rosenkålstærte med kantareller)
- 100 g spinat, fx babyspinat
- 250 g brune champignon, andre svampe kan også bruges
- 1 mellemstort løg
- olivenolie til stegning
- 2 dl græsk yoghurt
- 2 æg + 1 til pensling
- 1 stor tsk dijonsennep
- 1 tsk tørret rosmarin
- ½ tsk stødt paprika
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk pinjekerner, ristede
Sådan gør du
- Rens svampe og skær dem i skiver
- Skyl spinat, hvis ikke du har købt det færdigskyllede
- Pil løget, del det i 2 halvdele og skær disse i tynde skiver
- Rist pinjekernerne på en tør pande og stil dem til side
- Varm olien op i en pande og steg svampene og løgene ved høj varme til de tager lidt farve
- Rør æg, yoghurt, sennep, rosmarin og paprika sammen i en skål og krydr med salt og friskkværnet peber
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
- Rul dejen ud af papiret og læg det på en bageplade med bagepapir
- Læg spinaten på dejen, så der er ca 3 cm kant fri og fordel svampe-løgblandingen ovenpå
- Pensl dejkanten med sammenpisket æg, fold den ind over fyldet og hæld æggemassen over. Pensl den foldede kant med sammenpisket æg
- Drys de ristede pinjekerne over
- Bag galetten ca 35 minutter til den er lysebrun/gylden og æggemassen har sat sig
Server galetten med en salat til