Lørdagens grillmad stod på marineret, grillet kylling samt melon og jordbærsalat med italiensk mozzarella. Dertil serverede jeg grillede rabarber og asparges i baconruller.
Vi grillede ekstra kylling, så der var nok til at lave en pastasalat med pulled chicken dagen efter. Hvis der skal grilles til flere personer, så regn med 150-200 g kylling pr person
Ingredienser
Til 2 personer
3 stk kyllingebryst, ca 600 g -
halvdelen blev gemt til pastasalat dagen efter
Marinade
- 6 spsk soyasauce
- 5 spsk sød chilisauce
- 2 spsk madvin eller sherry
- 1½ tsk tørret, knust chili
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt kanel
- 2 spsk olivenolie
Salat
- ½ cantaloupe melon
- 1/4 vandmelon, selvfølgelig afhængig af størrelsen. Vælg en kernefattig/kernefri melon
- 10 friske jordbær
- 125 g små mozzarellakugler
- et par skiver hakket rødløg
- 3 spsk hakket frisk basilikum
- 1 sksp hakket frisk mynte
- 2 spsk pinjekerner
- 2 spsk balsamico eddike
- 1spsk olivenolie
- en lille smule salt, gerne flagesalt, og friskkværnet sort peber
Grillede rabarber og asparges med bacon
Pr rulle bruges
- 2 friske grønne asparges
- 1 ikke alt for tyk rabarb
- 1 skive bacon
Sådan gør du
Marineret kyllingebryst
- Bland alle ingredienserne til marinaden samme
- Læg kyllingebryst i et fad og fordel marinaden henover på begge sider af kyllingestykkerne
- Har du mulighed for det, så lav marinaden om morgenen og lad kyllingestykkerne stå i køleskabet hele dagen. Og ellers lad et stå så længe som muligt
- Grill kyllingebrystet til det er mørt og lækkert brunt
Salat
- Rist pinjekernerne på en tør pande og stil dem til side
- Hæld mozzarellakuglerne op i en si, så væden kan løbe fra
- Hvis du har en melonskærer, laver du kugler af melonerne og ellers skærer du dem i tern. Læg melonen på et fad eller i en skål
- Skyl og skær jordbærrene i halve og fordel dem over melonstykkerne
- Hak basilikum og mynte og drys dette over
- Læg de små mozzarellakugler over og drys med de ristede pinjekerner
- Dryp balsamico og olivenolie over og drys med lidt flagesalt og friskkværnet sort peber
Grillede rabarber og asparges med bacon
- Skær blade og bund af rabarberne
- Skyl og tør rabarber og asparges
- Rul et stykke bacon omkring 2 asparges og 1 rabarb så asparges og rabarber stiller ud i enderne
- Pensl med lidt olie, så rullen ikke sætter sig fast på grillen
Servering
Skær kyllingebrystet i tynde skiver og server det med melonsalaten og de grillede rabarber og asparges