Grønkålssalat med hellefisk og æg

Sunde ingredienser, masser af vitaminer og mineraler, toppet op med hellefisk og æg - så har man en nem og lækker frokost


Ingredienser

pr person i små skåle eller i én stor

  • en god håndfuld hakket grønkål
  • 1 tomat, lille størrelse
  • ca 3 cm agurk
  • 10 g rød peberfrugt
  • ½ clementin
  • ca 50 g røget hellefisk i skiver
  • 1 æg
  • lidt olie til stegning af æg

Dressing

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk kryddereddike, jeg brugte min eddike med chili og appelsen
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Læg hakket grønkål i skåle/skålen
  2. Skær tomat, agurk og peberfrugt i små tern og fordel det over grønkålen
  3. Skræl clementinen, skær bådene i 4 små stykker hver og fordel den over salaten - ½ clementin pr person
  4. Skær hellefiskskiverne i mindre stykker og fordel disse over salaten
  5. Rør olie og eddike sammen og hæld det over salaten
  6. Pisk æg sammen i en skål
  7. Varm olien op i en lille pande og steg en omelet. Når omeletten er kølet af, rulles den og skæres i strimler, som lægges på salaten

Hvis du laver salaten i én skål, skal du lave omeletterne af flere gange, svarende til ét æg pr gang, så de ikke bliver for tykke