Hasselback gulerødder er super nemt, lækkert og billigt tilbehør, der passer til stort set alt. Kød, fisk, sammen med andre grøntsager eller som en lækker snack. Har du en varmluftovn, kan du bage gulerødderne sammen med fx ovnbagt laks eller kylling, hvis du starter med gulerødderne og afpasser tiderne (strømbesparende). Prøv også en lækker ovnbagt butternutsquash
Ingredienser
Til 4 personer
- 6-8 store gulerødder, eller det antal gulerødder, du har lyst til
- olivenolie til pensling
- flagesalt
- timian, kan erstattes af rosmarin eller oregano
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190 grader (varmluft) Skær toppen af gulerødderne, hvis du bruger nye gulerødder
- Vask gulerødderne grundigt (de skal ikke skrælles)
- Læg gulerødderne mellem to grydeskeer og skær dem i tynde skiver med en skarp kniv. Grydeskeerne forhindrer, at du kommer til at skære hele vejen igennem
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir og læg gulerødderne heri
- Pensl gulerødderne med olivenolie og drys dem med salt og timian
- Når ovnen har den rette temperatur, bages hasselback gulerødderne ca 40-45 minutter, afhængigt af størrelsen