Jeg har ofte bagt butternutsquash i skiver drysset med salt og rosmarin eller lavet fyldte butternut. Sidst, vi var i Sydafrika, fik vi serveret butternutsquash bagt som hasselbackkartofler, så det måtte jeg prøve. Det mætter virkelig meget og smagte fantastisk til et stykke grillet kød. Jeg har også serveret haselback-butternut til fisk - herligt. Vil man spise vegetarisk, kan man nyde butternutten sammen med en lækker salat
Ingredienser
Til 5-6 personer som tilbehør eller 3-4 som selvstændig ret
- 1 butternutsquash
- 2 spsk olivenolie
- 6-8 laurbærblade
- 2 tsk tørret rosmarin, kan erstattes af nogle kviste frisk rosmarin
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk flydende honning fx akaciehonning
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
- Skær butternutsquashen i to halve på langs, fjern kernerne og skræl de to halve squash
- Læg squashene på en bageplade med bagepapir (med ydersiden udad), pensl dem med olien og drys med salt og friskkværnet peber
- Bag squashene i 20 minutter, så de bliver så bløde, at du kan skære i dem
- Læg squashene på et skærebræt, læg to grydeskeer eller andet lignende langs siderne , for at sikre, at du ikke skærer squashene helt igennem og skær så forsigtigt skiver ned i dem
- Læg de to halve squash tilbage på bagepapiret, pensl med flydende honning, stik laurbærblade ned i nogle af rillerne og drys med rosmarin
- Sæt ovnen ned på 180 grader og bag butternutsquashene videre 35-40 minutter til de er blevet møre og gyldne med lidt skorpe
Server butternutsquashene hele, så man selv skærer skiver af dem