Her hos os holder vi meget af hokkaidogræskar. Det kan bruges til et utal af retter. Det er nemt at kombinere med andre grøntsager og med krydderier, da det i sig selv har en meget mild smag. Hokkaidogræskarret er derfor velegnet i grøntsagsretter, til suppe, til mos, til at stege og til at bage. Sammen med kokosmælk er hokkaido formidabel. I den nedenstående ret, har jeg kombineret hokkaidoen med kikærter, kokos og krydderier, der ofte anvendes i indiske retter samt i danske julekager. Retten er sund og lækker, hvis man er vegetar, eller hvis man har lyst til en kødfri dag.
Hvis du synes saucen er tynd, kan du servere retten i en skål med ris ved siden af i en anden skål, eller du kan servere på en tallerken ovenpå risene.
Ingredienser
til 4 personer
- ca. 800 g hokkaidogræskar
- 200 g edamamebønner
- 200 g kikærter, enten fra dåse eller tørrede, hvor du så følger anvisningen på pakken. Tørrede kikærter skal ligge i blød natten over
- 1 mellemstort løg
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk hakket ingefær
- 1 spsk stødt kardemomme
- ½ spsk stødt allehånde
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 chili, der passer til dine smagsløg
- 1 dl vand
- 1 dåse kokosmælk
- 5-6 limeblade
- olivenolie til sautering og stegning af hokkaidogræskarret
Sådan gør du
- Skær hokkaidogræskarret midt igennem, så er det nemmere at skrælle, da det kan ligge stille på et skærebræt. Fjern kerner (gem dem til at lave hokkaidokernesnacks) og skær hokkaidokødet i tern
- Hak løg, hvidløg, chili og ingefær og sauter det i olivenolie sammen med limebladene til løgene bliver klare
- Tilsæt allehånde, kardemomme og gurkemeje
- Tilsæt hokkaidokødet og rist det med et par minutter.
- Tilsæt 1 dl vand og kokosmælken og lad retten simre til hokkaidoen er mør
- Tilsæt edamamebønner og varm igennem
Server med ris samt rosiner og cashewnødder i små skåle ved siden af og drys med frisk koriander inden serveringen. Cashewnødder kan skiftes ud med mandler, der er tørristet på en pande eller med hokkaidokernesnacks.