Indisk kylling med broccoli

Indisk kylling med ris er en super lækker kyllingeret, som er nem at lave. Kyllingen er marineret i krydderier, der typisk bruges i det indiske køkken og i yoghurt, hvilket er med til at give en meget lækker sauce. Retten er ikke spicy men krydret, så man kan smage alle krydderierne. Retten er velegnet til ris og har du lyst, kan du også servere naanbrød til. Har du tid, kan du bage dem selv eller du kan købe færdiglavede naanbrød. Retten er også super lækker dagen efter, så du kan rolig lave for meget. Jeg havde broccoli til over, fra da jeg lavede retten, og det lavede jeg små buketter af, som jeg lagde i kogende vand i tre minutter. Derefter kom jeg buketterne i retten og varmede den. Nem aftensmad!


Ingredienser

Til 4 personer
  • 450 g kyllingebryst

Marinade til kylling

  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk garam masala
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • ½ tsk knuste chiliflager
  • 1 tsk salt
  • 1 dl yoghurt naturel

Sauce

  • 1 løg, mellemstort
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • ca 300 g broccoli
  • 400 g hakkede tomater, svarer til 1 dåse
  • 40 g tomatkoncentrat
  • 1 dl vand
  • 2½ dl madlavningsfløde, jeg bruger 4 % men du kan også bruge 8 % for en lidt tykkere sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt olie til stegning

Til servering

  • 4 dl ris
  • naanbrød, afhænger af størrelsen hvor mange der skal bruges
  • 1 håndfuld frisk hakket koriander
  • 25 g mandler

Sådan gør du

  1. Knus hvidløg i en skål og bland det med de andre ingredienser til marinaden
  2. Skær kyllingebryst i tynde strimler og vend dem rundt i marinaden. Lad kyllingen stå køligt og trække til det skal steges
  3. Kog risene efter anvisning på pakken
  4. Imens piller og hakker du hvidløg og piller og skærer løg i små tern
  5. Skyl og skær peberfrugt i strimler
  6. Lav små buketter af broccoli
  7. Varm olien op i en gryde eller pande og steg løg og hvidløg ved middel varme til løgene er blevet klare
  8. Tilsæt kyllingen med alt marinaden og lad det stege ca 10 minutter under omrøring
  9. Tilsæt peberfrugt og broccoli og lad det stege med et par minutter
  10. Tilsæt de hakkede tomater, tomatkoncentrat, vand og madlavningsfløde og lad det hele simre et par minutter. Du kan regulere saucen med mere tomatkoncentrat eller vand, afhængig af om du vil have den tykkere eller tyndere. Smag til med salt og friskkværnet peber

Server retten med ris og toppet med mandler og koriander

Server evt naanbrød til