Indisk Madraskarry med kylling

Indisk Madras karry med kylling er en relativ stærk karryret. Har du lyst til retten, men ikke til en meget stærk karry, regulerer du på mængden af Madras karry. Madras karry pulver er stærkt i forhold til andre karrypulvere. Du kan også vælge et mildere, almindeligt, karrypulver, som du kender og evt tilsætte lidt chilipulver eller cayennepeber. Så ved at regulere mængde og type af karry, kan du lave retten så stærk, som du har lyst til. Er du til meget stærke karry retter, tilsætter du blot mere Madras karry. Den mængde, jeg har brugt her i opskriften, giver en stærk karryret, der varmer og giver lidt sved på panden, men den 'brænder' ikke, så du kan faktisk smage de lækre krydderier. Tomat, chili og paprika giver retten en lækker rød sauce.

Server Madras karry'en med frisk koriander, tynde skiver chili og rødløg samt kogte ris og/eller naanbrød. Har jeg tid, bager jeg mine naasnrød  selv (se en opskrift her), og ellers køber jeg dem. Der er oprindeligt ikke grøntsager i retten, så da jeg er til mange grøntsager, vælger jeg at servere let dampede broccoli eller blomkål til. Disse to grøntsager passer, efter min mening, rigtig godt til mange indiske retter


Ingredienser

Til 4 personer
  • 1 løg, mellemstort
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 3 spsk olie til stegning *)
  • ca 600 g kyllingebryst
  • ½ tsk stødt kanel
  • 3 spsk stærk Madras karry **)
  • 1/4 tsk bukkehornfrø ***)
  • 1½ tsk paprika
  • 400 ml tomatpassata
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 200 ml kokosmælk (= ½ ds)
  • ½ tsk salt og ½ tsk friskkværnet peber

Til servering

  • kogte ris og/eller naanbrød
  • frisk koriander
  • ½ rødløg skåret i tynde skiver 
  • evt 1 stk rød chili skåret i tynde skrå skiver


*) kan du finde den indiske ghee, kan du bruge den i stedet for olie. Ghee er typisk indisk klart smør, der er kværnet af syrnet mælk

**) dette karrypulver er super stærkt i forhold til andre karrypulvere. Kan du ikke finde det, kan du i stedet vælge at bruge et almindeligt karrypulver og tilsætte 1 tsk chilipulver eller cayennepeber

***) har du ikke bukkehornfrø i din krydderibeholdning, kan du blot undlade det i retten. Lad være med at købe et helt glas, hvis du ellers ikke bruger dette krydderi, og i Madras karry er der alligevel ofte bukkehornfrø


Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg meget fint
  2. Skræl og riv ingefær
  3. Skær kyllingebryst i mundrette stykker
  4. Varm olie eller ghee op i en pande med høj kant ved høj varme, tilsæt løg og hvidløg og rist 3-4 minutter, til de begynder at blive brune i kanterne
  5. Tilsæt kylling og steg 2-3 minutter under omrøring til det bliver lysebrunt
  6. Skru varmen ned til medium og tilsæt ingefær, kanel, Madras karry, paprika, evt bukkehørnsfrø samt ½ tsk salt og ½ tsk friskkværnet peber og steg 1 minut under omrøring
  7. Tilsæt tomatpassata og tomatkoncentrat og bring retten i kog
  8. Tilsæt kokosmælk og lad retten simre i 10 minutter

Server Madras karry'en med frisk koriander, tynde skiver chili og rødløg samt kogte ris og/eller naanbrød – har du lyst, kan du gøre ligesom mig og servere let dampede broccoli eller blomkål til, da der ikke er grøntsager i retten