Indisk suppe med æbler, kardemomme og kartofler

Jeg er vild med supper med alle de lækre indiske krydderier. De dufter dejligt, når de koger, og de varmer herligt en dansk efterårsdag. I denne indisk inspirerede suppe har jeg tilsat nogle af havens æbler sammen med kartofler og blomkål i en herlig vegetarisk suppe. De almindelige kartofler kan sagtens skiftes ud med søde kartofler


Ingredienser

til 4 personer 

  • 600 g kartofler
  • 2 mellemstore rødløg
  • 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
  • 3 æbler
  • 4 stængler bladselleri
  • 250 g blomkål
  • 100 g røde linser
  • 2 spsk revet ingefær
  • 5 limeblade
  • 1 stang kanel
  • 6 grønne kardemommekapsler
  • 1 spsk garam masala
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stærk karry, fx Madras karry
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 ds hakkede tomater eller tomatpassata
  • 1 ds kokosmælk
  • ca 7 dl grøntsagsbouillon
  • saft af 1 limefrugt
  • salt
  • 2 spsk kokosolie til stegning

Til servering

  • frisk koriander
  • 1 stor tomat skåret i små tern

Sådan gør du

Pil og hak rødløg og hvidløg fint, skræl og hak ingefær

Skræl eller vask kartoflerne og skær dem i tern af en størrelse, der kan spises med en ske

Skyl æblerne, fjern kernehuse og skær æblerne i tern

Skyl og skær bladselleri i skiver

Lav små buketter af blomkål

Varm kokosolien op i en gryde og sauter løg og hvidløg

Tilsæt kartoflerne og rist det et par minutter

Tilsæt gurkemeje, ingefær, spidskommen, karry og garam masala og rist det med et par minutter

Tilsæt kardemomme, kanel, limeblade, hakkede tomater, bouillon, linser, æbler, bladselleri, blomkål og kokosmælk og lad det hele simre til linser og kartofler er møre

Smag suppen til med limesaft og salt

Tag kardemommekapsler, limeblade og kanelstang op inden servering

Drys med koriander eller persille samt lidt friske tomater skåret i små tern

Server med naanbrød eller fx manakish til