Juletrifli med ris og kirsebær

Jeg elsker Ris a la mande (især min dejlige mormors) og har i denne juletrifli taget udgangspunkt i netop Ris a la mande. Jeg har simpelthen kombineret risengrøden med en triflicreme og erstattet kirsebærsaucen med Amarena kirsebær. Det kom der en herlig og let juledessert ud af,. Den er super nem at lave og velegnet efter en lækker frokost eller middag. Eller bare som en julehyggeting


Ingredienser

 Til 6 - 8 personer (afhængig af størrelsen på glassene)

Risengrød

  • ½ liter mælk
  • 1 dl grødris
  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk sukker
  • 50 g mandler
  • 1 knivspids salt

Triflicreme

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk Maizena
  • 2½ dl mælk
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk Amaretto eller anden likør eller kirsebærsaft eller udelades

Desuden

  • 1 Ladyfinger pr glas
  • 1 glas Amarena kirsebær
  • lidt chokolade til pynt

    Sådan gør du

    Risengrød

    1. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og vend dem sammen med sukker på et skærebræt, så vaniljekornene skilles ad
    2. Kom mælk og risengryn i en gryde og kog langsomt op under konstant omrøring
    3. Skru ned for varmen , så det kun lige koger, rør sukker og vaniljekorn i, Læg låg på gryden og lad risengrøden simre ca 40 minutter til risene er møre og grøden er blevet lækker tyk. Rør i grøden af og til, så du forhindrer, at den brænder på
    4. Hak mandlerne og kom dem i den færdige risengrød sammen med lidt salt og lad grøden køle af i køleskabet
    5. Når grøden er kølet af, laver du triflicremen, som blandes forsigtigt sammen med risengrøden

    Triflicreme

    1. Æggeblommer, sukker og Maizena røres sammen i en gryde
    2. Pisk mælk i under omrøring og opvarmning
    3. Køl ned og pisk imens fløden til flødeskum og rør 1 spsk Amaretto i

    Anretning af desserten

    1. Vend risengrøden i triflicremen
    2. Knæk ladyfingers i grove stykker og kom dem i bunden af glassene og hæld et par tsk af saften fra kirsebærrene over. Fordel nogle kirsebær over og slut af med triflicremen
    3. Pynt med nogle kirsebær og lidt mørk chokolade