Jeg er vild med de mexicanske krydderiblandinger. De er lækre og nemme at bruge til både kød og grøntsager, og man kan lave en dejlig ret på kort tid. Denne variation af rette har sødmen fra majs. Bliver der en rest tilbage, kan man rulle det i wraps eller putte det i tacoskåle dagen efter. Man kan også lave dobbelt portion, så man er sikker på at have nem med til næste dag og så blot huske at købe wraps eller tacoskåle.
Denne ret er hurtig at lave, da der ikke skal snittes en masse, fordi jeg har brugt frosne ærter og majs
Ingredienser
til 4 personer
4 - 5 stk. kyllingebryst
- 200 g frosne majs
- 100 g frosne ærter
- 3-4 fed hvidløg
- 1 mellemstort løg
- chili - vælg type og mængde efter dine smagsløg. Retten skal smage af chili men ikke være mega-spicy
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 pose burritomix (jeg bruger Mex og Co fra Netto, men alle mærker kan bruges)
- 3 dl vand
- olivenolie
Sådan gør du
- Hak hvidløg, løg og chili
- Skær kyllingebrysterne i tynde strimler
- Sauter hvidløg, løg og chili i olivenolien
- Tilsæt kyllingekødet og steg det til det er gennemstegt - det må gerne blive gyldent
- Opløs imens burritomixen i 2 dl vand
- Skru ned for varmen og tilsæt de frosne majs og ærter
- Hæld burritomixen over. Det vil blive tykt, når det bliver varmt, så brug den sidste dl vand til at give saucen den konsistens, du ønsker. men pas på, den ikke bliver for tynd. Varm retten igennem
- Rør nogle af basilikumbladene i og drys resten over
- Server med ris og en 'neutral' grøn salat