Laksesalat
Det er nemt og hurtigt at lave sin egen laksesalat, der er anvendelig til mange forskellige forretter eller frokostretter. Laksesalaten kan serveres på utallige måder med mange former for let tilbehør fx frugt og grønt.
Her har jeg serveret laksesalaten i små sylteglas med saltede rugbrødschips til.
Man kan sagtens lave laksesalaten i forvejen. Man lukker bare låget på glasset (hvis det er et glas uden låg, kommer man film på) og sætter det i køleskabet. Har man fået lavet mere laksesalat, end der skal bruges, kan det sagtens gemmes til dagen efter, uden at blive kedeligt. Laksesalaten her er den samme som til laksesalat i taco tubs. Jeg bruger sennep, rød peber, forårsløg og sorte sesam, men salaten kan sagtens varieres med det, man lige har lyst til..
Man kan nemt lave sine egne rugbrødschips af en rest rugbrød, eller man kan 'snyde' og købe chipsene. Man kan sagtens være heldig at finde nogle chips, der ikke driver af olie.
Ingredienser
Til 5-6 af de små sylteglas (mine er 7-8 cm høje)
- 1½ dl skyr naturel 0,2%
- 1 tsk dijonsennep - andet sennep kan bruges
- 1 stk varmrøget laks på ca 150 g
- 1 forårsløg
- ½ rød peber
- en knivspids peber
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk sorte sesamfrø
Til anretning
- saltede rugbrødschips
- agurk - 2 skiver til hver anretning
- cherry- eller dadeltomater - 1 til hver anretning, halveret
- vindruer - 1 til hver anretning, halveret
- ananaskirsebær - 1 til hver anretning. Har man ikke lige ananaskirsebær, kan andre bær eller et stykke ananas eller melon bruges
Sådan gør du
- Bland skyr, sennep, citronsaft og peber
- Skær forårsløg i meget tynde ringe og bland disse i skyr'en
- Skær peberfrugten i små tern og bland disse i
- Lav 'pulled laks' (findel det med en gaffel) ud af laksestykkerne og vend dette i skyr blandingen
- Hæld til sidst de sorte sesamfrø i og rør det hele
- Med en teske fylder du de små glas, som lukkes
- Lav en anretning af glasset med laksesalaten, rugbrødschips samt frugt og grønt