Linse masala med kylling

Denne ret er inspireret af det indiske køkken. Jeg elsker indernes blanding af krydderier - det smager virkelig godt, og det dufter herligt, når man tilbereder krydderierne. Og sammen med kokosmælk - det er bare sagen

Jeg koger som regel selv linserne. Det tager ikke ret lang til, for linser har den fordel, frem for andre bælgfrugter, at de ikke skal ligge i blød. De skal blot skylles og koges. Det er også fint at bruge dåselinser, det er, trods alt, lidt hurtigere og smager lige så godt

Hvis det er kantarelsæson, kan de brune champignon skiftes ud med kantareller, hvis man har lyst. Enten en tur i skoven og finde dem selv, hvis man har den mulighed. Ellers kan man jo sagtens købe friske kantareller

Jeg har lavet min linse masala med kylling, men har man lyst til en vegetarret, er den oplagt. Spring kyllingen over og dobl op på linser, og man har en lækker vegetarret


Ingredienser

til 4 personer 

  • 120 g kogte linser, hvis du bruger færdigkogte fra dåse, svarer det til ½ dåse. Hvis du laver retten uden kylling, skal du bruge dobbelt op
  • 1 mellemstor porre
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 ds hakkede tomater
  • ½ rød peber
  • 100 g frisk spinat, almindelig eller babyspinat
  • 1 stor håndfuld bønner - jeg brugte lilla krybebønner, som jeg har i fryseren fra i sommer, men haricot vert eller andre grønne bønner er også perfekte
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk karry, gerne madras karry
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 rød chili
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 spsk soyasauce
  • 200 - 250 g brune champignon
  • ca 500 g kyllingebryst
  • 3 spsk kokosolie til stegning
  • frisk koriander eller persille til servering

  • ris

Sådan gør du

  1. Hvis du bruger tørrede linser, starter du med at koge dem efter anvisning på pakken
  2. Rens og snit porren i tynde skiver
  3. Pil og hak hvidløg og hak chili
  4. Skræl og riv ingefær
  5. Rens champignon og skær dem i skiver. Stil dem til side
  6. Skyl den røde peber og skær den i små firkanter
  7. Skær kyllingebryst i tynde strimler
  8. Varm en sauterpande eller gryde op og svits krydderierne heri 1 minut under omrøring
  9. Kom 2 spsk kokosolie i panden/gryden sammen med hvidløg, porre og ingefær og sauter til porren er blevet blank
  10. Tilsæt 1 spsk kokosolie mere samt kylling og rist til kyllingen tager farve på alle sider
  11. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, kokosmælk og soya og lad retten simre i ca 5 minutter
  12. Tilsæt linser, rød peber, bønner samt spinat og varm igennem. Smag evt til med ekstra soya, alternativt lidt salt
  13. Varm en pande op til middelvarme og steg champignonskiverne på tør pande. "Rør" i dem, så de ikke sætter sig fast. Om nødvendigt, kan du tilsætte en lille bitte smule olie, men det er nok ikke nødvendigt, da svampene afgiver væde

Server retten i skåle eller i dybe tallerkner ovenpå ris og med et drys koriander eller persille. Server de ristede champignon til