Mexicansk lasagne med hakket kylling og sorte bønner

Kylling og grøntsager sammen med de krydderier, der normalt bruges til mexicanske retter, er en virkelig god kombination. Jeg kombinerer ofte mexicanske retter med pasta, så hvorfor ikke også med lasagneplader.
I stedet for at lave tortillas, enchiladas, burritos eller tacos lavede jeg en mexicansk lasagne, hvor jeg droppede bechamelsaucen og udelukkende kom revet ost på toppen
Ingredienser
Til 4 personer
- 400 g hakket kyllingekød
- olie til stegning
- 3 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 3 spsk burrito-mix
- ½ tsk chiliflager
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk stødt kanel
- 2 tsk tørret oregano
- 1 zucchini (squash)
- 1 stor gulerod
- 1 stk rød peber
- 2 ds hakkede tomater
- 2 dl grøntsagsbouillon (2 dl vand + 1 bouillontern)
- 1 ds sorte bønner eller kidneybønner
- 3 spsk syltede, hakkede jalapenõs
- 2 håndfulde frosne majs eller 1 ds majs
- ca 250 g friske lasagneplader, du kan også bruge tørrede
- 200 g cheddarost eller anden ost, der er god at rive og til at smelte
- salt og friskkværnet peber
Serveringsforslag
- limebåde
- ekstra revet ost
- avocadoskiver eller guacamole
- nachos
- hakket, frisk koriander
- ekstra jalapenõ
- creme fraiche
Sådan gør du
- Hæld bønnerne op i en si, skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af
- Pil og hak hvidløg og løg
- Skyl og riv zucchini groft
- Skræl og riv gulerod groft
- Skyl den røde peber og skær den i små firkanter
- Skær de syltede jalapenõs i mindre stykker
- Varm olien op til høj varme i en pande eller gryde og rist det hakkede kyllingekød par minutter
- Skru ned til middel-høj varme og tilsæt løg og hvidløg og rist et par minutter
- Tilsæt burrito-mix, chili, røget paprika, kanel og oregano og rist et minut mere
- Tilsæt revet zucchini, revet gulerod, rød peber, hakkede tomater og bouillon, og rør det godt sammen, læg låg på gryden/panden og lad saucen simre ca 30 minutter
- Varm ovnen op til 180 grader (varmluft)
- Tilsæt de sorte bønner, majs (gem 3 spsk) og jalapenõs. Smag til med salt og friskkværnet peber
- Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg sauce og lasagneplader skiftevis i lag, slut med saucen. Drys den revne ost og de 3 spsk majs over
- Bag lasagnen 20-30 minutter til lasagnepladerne er møre og osten smeltet – tiden afhænger af, om du bruger friske eller tørrede lasagneplader
Server lasagnen med ét eller flere af severingsforslagene

