For et par uger siden, lavede jeg en gin og lime fromage. Den blev ret fantastisk, så derfor skulle mojito også prøves af som fromage. Det blev lige så vellykket som gin og lime fromagen - en luftig, lækker, frisk og fløjlsblød dessert
Ingredienser
Til 6-8 personer
- 4 blade husblas
- 3 hele æg
- 3 spsk flormelis, almindelig sukker kan bruges
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 1 dl lys rom
- 3 dl piskefløde
- ½ dl hakket frisk mynte
Pynt
- limeskiver, mynte og evt bær
Sådan gør du
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i ca 10 minutter, mens du forbereder resten
- Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål
- Pisk æggeblommer og flormelis luftige og skummende
- Pisk æggehviderne stive
- Pisk fløden til skum
- Pres saften af limefrugten
- Hak mynten fint
- Kom husblassen i en lille gryde sammen med det vand, der følger med, og smelt den ved middel varme. Rør i det - det går lynhurtigt. Tag gryden af varmen og tilsæt rom, limesaft og mynte. Lad det køle lidt af
- Rør husblasblandingen i de piskede æggeblommer lidt ad gangen
- Vend de piskede æggehvider i
- Vendt til slut den piskede fløde i
- Kom fromagen i portionsglas eller en skål, hvis du foretrækker det. Stil på køl 3-4 timer
- Inden servering pyntes med skiver af lime, mynte og evt nogle bær