Laks er altid godt, og efter min mening, passer svampe og sukkerærter helt fantastisk til laks. Det samme gør den sorte chilipasta (du kan læse om den sorte chilipasta på linket). Så det blev til en lækker ret - en nem og hurtig middag.
Ingredienser
til 4 personer
- 4 stk laksesteak
- 10-12 stk shitakesvampe
- 200 g champignon
- ½ blomkål
- 75 g sukkerærter
- 2 tsk hakket hvidløg
- 2 spsk sort chilipasta
- 1½ tsk tørret chili
- 3-4 spsk vand
- saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
- oliven- eller kokosolie til stegning
- nudler
- frisk koriander eller persille samt tørret chili til servering
Sådan gør du
- Læg shitakesvampene i blød efter anvisning på pakken
- Læg laksen i et ovnfast fad, drys med salt, friskkværnet peber og ½ tsk tørret chili samt friskpressede citronsaft
- Sæt laksen i ovnen og tænd denne på 180 grader (varmluft) og steg laksen i 18 minutter
- Hak hvidløg
- Rens champignon og skær dem i skiver
- Lav små buketter af blomkålet
- Skyl sukkerærter og skær den igennem på langs
- Skær stilken fra shitakesvampene (den plejer at være ret sej, når svampene er tørrede) og skær dem i kvarte
- Sauter hvidløg i lidt olie
- Tilsæt shitake og champignon og sauter i 2 minutter
- Tilsæt blomkål og sauter videre i 2 minutter
- Tilsæt den sorte chilipasta, 2 spsk vand og 1 tsk tørret chili - start måske med ½ tsk chili og smag dig frem til, hvor spicy, du vil have retten - og rør det sammen med svampe og blomkål. Tilsæt evt 1-2 spsk vand mere
- Tilsæt sukkerærterne og varm igennem - hold varmt ved lav varme indtil laksen er klar
- Når laksen er færdig, laves den til 'pulled salmon' ved at trække laksestykkerne fra hinanden med 2 gafler
- Bland laksen sammen med grøntsagerne
- Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken
Anret nudler på tallerkner eller i skåle og læg laksen over. Drys med frisk koriander eller persille. Server en lille skål tørret chili ved siden af, så man selv kan dosere, hvor spicy retten skal være