En af de pastaformer, vi i vores familie altid har holdt meget af, er ravioli og tortellini. De fås med mange forskellige slags fyld - både vegetariske og med kødfyld. Det er blot at gå på opdagelse og vælge sin favorit alt efter, hvad raviolierne skal bruges til. Det er nemt at lave retter med ravioli, da de passer sammen med mange slags tilbehør.
I denne ret har jeg valgt at bruge ravioli med svampe og trøffel, som er en af mine favoritter. Pga trøflen minder de mig altid om Italien og at sidde på en restaurant i en lille sidegade i en italiensk by og nyde en ravioliret. De ingredienser, jeg har valgt at bruge, er da også typiske italienske.
Ingredienser
til 2 personer
- 1 pakke friske ravioli - jeg brugte dem med svampe og trøffel fra Netto, men der er mange at vælge imellem
- 1 pakke bacon i skiver
- 1 porre
- 3 fed hvidløg
- 50 g soltørrede tomater
- 10 g pinjekerner
- 2 store håndfulde hele basilikumblade
- ½ glas marinerede artiskokker
- 1 chili - vælg efter hvad der passer til dine smagsløg - retten skal være medium spicy
- olivenolie
- persille til servering
- trøffelolie til servering - evt olivenolie i stedet
Sådan gør du
- Skyl porren og skær den i ringe
- Hak hvidløg, chili og skær de soltørrede tomater i strimler
- Skær de marinerede artiskokker i mindre stykker
- Skær bacon i strimler
- Sauter porre, hvidløg og chili i olivenolie til porren er blevet blank. Ikke for meget olie, for bacon afgiver fedtstof
- Skru lidt op for varmen, tilsæt bacon og steg til det er lysebrunt
- Tilsæt de soltørrede tomater, som steges med et par minutter
- Tilsæt hele basilikumblade og artiskokstykker og varm igennem og hold retten varm ved meget lav varme
- Kog raviolien efter anvisning på pakken og si vandet fra
- Server i pastatallerkner eller på almindelige tallerkner ved at lægge raviolien i bunden og komme fyldet ovenpå. Drys med hakket persille og hæld en smule trøffelolie over. Hvis du ikke har trøffelolie, kan du bruge olivenolie.