Også i dag var menuen en thai karryret - jeg bliver aldrig træt af karry. I dag blev det grøn karry med rejer og den lækre bok choy kål แกงเขียวหวานกุ้งกับบ๊อกฉ่อย (gaeng khiawwan gung gap bok choy). Og det tager ikke lang tid at lave min version af denne autentiske, lækre karryret
Pak choy er oprindelig en kinesisk kål, der anvendes i mange asiatiske retter, blandt andet thairetter, fx supper og wokretter, sammen med kød, fisk eller andre grøntsager eller blot for sig selv i en lækker østerssauce. Den minder lidt om en mellemting mellem salat og kål og har en meget mild kålsmag. Nogle gange finder man bok choy andre gange pak choy. Bok choy er en miniudgave af pak choy, de ser ens ud og smager ens - kun størrelsen er forskellig. Hvis du ikke kan finde hverken bok choy eller pak choy er kinakål fint - det 'falder sammen' som bok choy, og det bevarer sin sprødhed. Jeg brugte bok choy i denne ret
Ingredienser
til 2 personer eller til 4 personer sammen med 3-4 andre thairetter til en menu
- 200 g kogte vannamei rejer eller andre store rejer med haler
- 150 g haricot vert eller andre grønne bønner
- 200 g bok choy, hvis ikke du kan få bok choy, kan du bruge pak choy eller kinakål
- 1 dåse bambusskud
- 2 tsk grøn karrypasta, afhænger af hvor stærk din grønne karrypasta er, men retten er middel stærk
- 2 tsk revet ingefær
- 2 tsk korianderfrø
- 1 ds kokosmælk, 400 ml
- 1 spsk kokosolie til stegning
- 2 dl basmati ris (eller anden type ris)
Sådan gør du
- Skræl og riv ingefær
- Skyl og snit de grønne bønner i stykker på ca 2½-3 cm
- Skyl og snit bok choy (pak choy eller kinakål) på langs.
- Hæld bambusskud op i en si, så væden løber fra
- Varm kokosolien op i en sauterpande eller anden pande og rist bønner, ingefær, karrypasta og korianderfrø heri
- Tilsæt bok choy og vend det forsigtigt rundt og rist 1 minut
- Tilsæt rejer, bambusskud og kokosmælk og lad retten simre i 2 minutter
Server i skåle sammen med ris med et drys koriander over