Røget ørred i gin og lime dressing
Gin og lime er en fantastisk kombination. Det er godt som drink, det er godt i desserter (prøv min gin og lime fromage), og det er godt i denne forret som dressing. Retten kræver ikke meget forberedelse, og ud over at være en herlig forret til 6 personer, kan den også bruges som en del af en fisketapas menu, hvor den så kan anrettes i mindre portioner til 10 personer
Ingredienser
Forret til 6 personer
- 300 g røget ørred, jeg brugte en pakke i skiver
- 6 stk sukkerærter
- 9 cm agurk
- 3 forårsløg
- ½ bundt purløg
- 1 håndfuld dild
- ½ dl olivenolie
- ½ dl gin
- 4 spsk friskpresset limesaft
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær ørreden i strimler/firkanter og kom dem i en skål
- Rør olie, gin, lime og peber sammen og hæld det over ørreden
- Skyl agurken og skær den i små tern
- Skyl sukkerærter, skær dem over på midten og derefter i tynde strimler
- Skyl forårsløg og skær dem i skrå strimler på ca 2 cm
- Hak purløg og dild
- Bland agurk, sukkerærter, forårsløg, purløg og dild sammen med laksen
Server i glas eller små skåle med rugbrødschips/ristet rugbrød til