Røget ørred i gin og lime dressing

Gin og lime er en fantastisk kombination. Det er godt som drink, det er godt i desserter (prøv min gin og lime fromage), og det er godt i denne forret som dressing. Retten kræver ikke meget forberedelse, og ud over at være en herlig forret til 6 personer, kan den også bruges som en del af en fisketapas menu, hvor den så kan anrettes i mindre portioner til 10 personer


Ingredienser

Forret til 6 personer

  • 300 g røget ørred, jeg brugte en pakke i skiver
  • 6 stk sukkerærter
  • 9 cm agurk
  • 3 forårsløg
  • ½ bundt purløg
  • 1 håndfuld dild
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl gin
  • 4 spsk friskpresset limesaft
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Skær ørreden i strimler/firkanter og kom dem i en skål
  2. Rør olie, gin, lime og peber sammen og hæld det over ørreden
  3. Skyl agurken og skær den i små tern
  4. Skyl sukkerærter, skær dem over på midten og derefter i tynde strimler
  5. Skyl forårsløg og skær dem i skrå strimler på ca 2 cm
  6. Hak purløg og dild
  7. Bland agurk, sukkerærter, forårsløg, purløg og dild sammen med laksen

Server i glas eller små skåle med rugbrødschips/ristet rugbrød til