I Netto i går, faldt jeg over et pudsigt kål - et økologisk romanescokål - som jeg ikke tidligere har prøvet at bruge i madlavningen. Jeg har ofte set kålene og tænkt, at de så sjove ud, så nu skulle det være. Ret impulsivt, så jeg købte lige en pakke hakket økologisk kylling og retten blev så lavet med det, jeg ellers havde i skuffer og køleskab - lidt asiatisk og lidt italiensk. Og den blev faktisk ret god.
Som sagt, så kunne jeg ikke længere stå for dette sjove kålhoved, der ligner en fantasiudgave af et blomkål blandet med broccoli, med sine limegrønne spidse buketter. Jeg har dog læst, at det faktisk er et italiensk kål, der stammer tilbage fra omkring år 1500, så der er intet kunstigt i det, og det er helt sin egen. Og så bevarer det næsten al sin farve ved kogning og stegning. Dekorativt.
Ingredienser
til 4 personer
- 600 g hakket kylling
- 1 romanescokål
- 1 porre
- 3 fed hvidløg
- 1 rød chili, vælg styrke og mængde, der passer til dine smagsløg
- 75 g soltørrede tomater
- 75 g valnøddekerner
- 1-1½ tsk Chu Chum chilipasta eller anden chilipasta (Chu Chum pastaen er super god, Jeg køber den i Meny - se billede nedenfor)
- 1 håndfuld sorte oliven
- 1 spsk kokosolie til stegning, anden olie kan bruges, men kokosolie er lækkert, da det giver en lille snert af kokossmagen
- 400 g shiratakinudler (vær opmærksom på, at en pose med 400 g kun indeholder 200 g nudler - resten er væske - så derfor skal du bruge 2 poser) (andre risnudler kan sagtens bruges i stedet) Jeg brugte de shiratakinudler, der hedder udon, som er tykke og firkantede (du kan læse om nudlerne her - og se billedet nedenfor)
Sådan gør du
- Rens og del romanescokålet i buketter. De største skæres midt igennem
- Rens porre og snit den i tynde skiver
- Pil hvidløg og skær det i tynde skiver
- Skær den røde chili i tynde ringe
- Skær de soltørrede tomater i mindre strimler
- Hak valnøddekernerne groft og rist dem
- Varm kokosolien op i en sauterpande eller anden pande med lidt høj kant, en wok kan også bruges, og rist kyllingekødet heri ved høj varme til det tager lidt farve.
- Tilsæt hvidløg, porre og chili og rist videre et par minutter
- Tilsæt romanescokålet og rist ca 5 minutter (skru lidt ned for varmen og rør i det under vejs, så kødet ikke brænder på). Kålen skal ikke være blød, men være sprød og have 'bid'
- Tilsæt Chu Chum chilipastaen og rør det godt sammen
- Tilsæt de soltørrede tomater og oliven og varm igennem
- Mens det hele steger, tilberedes nudlerne efter anvisning på pakken. Kan du ikke lige få fat i shiratakinudler, er glasnudler helt perfekte
Server på tallerkner med kødet anrettet ovenpå nudlerne