Shiratakinudler med rød karry

Rød karry er altid en succes her hos os. Blandingen af kokosmælk, karrypasta, limeblade og citrongræs er formidabel, efter min mening. Og så varmer den dejligt på en af de sidste dage i december, hvor det stormer udenfor. Dermed ikke sagt, at retten ikke også er fantastisk om sommeren - det er den! Denne røde karry lavede jeg med kylling, spidskål og shiratakinudler (nudlerne kan du læse om her), men alle slags ris-eller glasnudler kan bruges. 


Ingredienser

til 4 personer

  • 400 g shiratakinudler (vær opmærksom på, at en pose med 400 g kun indeholder 200 g nudler - resten er væske - så derfor skal du bruge 2 poser) (se billede nedenfor)
  • 3 stk kyllingebryst 
  •  2 stk cirtongræs 
  • 2 tsk hakket hvidløg 
  • 3 tsk hakket ingefær 
  • 1-2 tsk rød karrypasta 
  • 1 rødløg 
  • 5-6 limeblade 
  • ½ ds tomatkonventrat, 70 g (eller en lille dåse)
  •  1 ds kokosmælk, 400 ml 
  • 2 stk rød peberfrugt 
  • 3 gulerødder
  • ca 200 g spidskål 
  • 2 spsk kokosolie til stegning (har du ikke kokosolie, kan anden olie bruges)

frisk hakket basilikum til servering evt sammen med en rød chili skåret i tynde ringe (uden kerner)

Sådan gør du

  1. Skær citrongræs i 3 stk hver og pres dem lidt flade med bagenden af en kniv, så frigives smagsstofferne nemmere
  2. Skræl og hak ingefær og pil og hak hvidløg 
  3. Pil løget og skær det i to halve, som skæres i tynde skiver
  4. Skræl gulerødder og skær dem i skrå skiver 
  5. Skyl peberfrugter og skær dem i tynde strimler 
  6. Skær spidskål i brede strimler/bånd, ca 2 cm brede. Det er nemmest at skære et stykke af kålet på ca 2 cm og så pille båndene fra hinanden og dele dem i passende længder (6-7 cm)
  7. Skær kyllingen i tern på ca 1½ x 1½ cm 
  8. Varm kokosolien op i en sauterpande eller wok og rist hvidløg, ingefær, karrypasta, limeblade og citrongræs heri 
  9. Tilsæt kyllingestykkerne og rist disse til de er blevet lidt gyldne
  10. Tilsæt gulerødder, peberfrugt og løg og rist 1-2 minutter
  11. Tilsæt tomatkoncentrat og kokosmælk og lad retten småsimre i 15 minutter 
  12. Mens retten simrer, tilberedes nudlerne efter anvisning på pakken
  13. Tilsæt spidskålen til retten og lad den blive lidt blød
  14. Fisk limeblade og citrongræs op af saucen


Anret nudlerne i skåle og hæld saucen over. Drys med hakket, frisk basilikum og evt rød chili skåret i tynde ringe (uden kerner)