Hjemmelavet syrengin 

Jeg har lige hældt gin over nogle af havens smukke syrenblomster. Når man som jeg er vild med gin (det er stort set det eneste stærkere alkohol, jeg drikker) er det sjovt at lave nogle forskellige gin-variationer selv. Det kræver en ganske almindelig gin og så noget at hælde det på. Jeg har lige lavet syrensirup og syrenmarmelade, så syrengin blev det næste. Jeg må så vente 3-4 uger, mens blomsterne trækker i gin'en, men du får opskriften her, hvis du vil nå at lave en syrengin, inden syrenerne afblomstrer. Jeg er ret sikker på, at den vil blive god - og det blev den, ved jeg nu

Tip: syrengin'en bliver brunlig, når den har trukket, men du kan tilføje 5-6 blåbær til processen, hvis du vil have en blålig farve i stedet


Ingredienser

  • ca 2 dl blomster fra lilla syrener - jo mørkere, jo mere farve
  • 3½ dl almindelig, 'smagsneutral' gin 

Sådan gør du

  1. Pluk nogle klaser syrener. De er bedst, mens de er friske og nyplukkede. Ryst blomsterne fri for evt insekter, pluk dem af klaserne (undgå at få det grønne med), lad dem ligge på et stykke bagepapir eller køkkenrulle en times tid og kom dem så i et glas med låg
  2. Hæld gin over og sæt låg på glasset. Lad gin'en trække et køligt sted i 3-4 uger, hvor du gerne må ryste glasset en gang imellem
  3. Når gin'en har trukket, hælder du den igennem en si for at få de fleste blomster siet fra. Hæld derefter gin'en gennem et kaffe- eller tefilter og hæld den på flasker. Lad den stå en uges tid mere, inden du drikke af den