Thai kyllingeboller med honning-soyasauce
Det er nemt at lave kødboller. Jeg valgte at bruge kyllingefars, men al slags fars kan bruges. Krydderierne og saucen passer, uanset om du bruger kylling, oksekød, svinekød eller kalkun. Kyllingebollerne er rørt med nogle af de lækre ingredienser fra det thailandske køkken og er meduim spicy. Men du kan vælge at regulere på chilimængden og lave dem mere eller mindre spicy. Honning-soyasaucen indeholder både honning og brun farin og bliver let klistret, når den koger – derfor hænger den fint ved kyllingebollerne. Server kyllingebollerne som en middagsret med en mættende salat til – fx Blomkålssalat med jordbær og thaidressing, som jeg har gjort - eller server dem som en forret på lidt salat og/eller ris. Du kan også servere dem som snacks (hvis du laver dem små) og stikke en lille tandstik eller bambuspind i hver. Selvom kyllingebollerne er rullet i honning-soyasauce kan de sagtens lunes dagen efter, hvis der er blevet nogle i overskud
Ingredienser
Til 4 personer
Kyllingeboller
- 600 g kyllingefars
- 1 lille løg, revet
- 1 lille solo hvidløg eller 3 almindelige fed hvidløg, revet
- 20 g ingefær, revet
- 1 tsk chilisauce, mellem spicy – jeg bruger Sambal-Oelek
- 1 spsk soyasauce
- 1 æg
- 3 spsk rasp
Honning-soyasauce
- 5 spsk soyasauce
- 4 spsk flydende honning
- 5 spsk vand
- 5 spsk riseddike/risvinseddike/æbleeddike
- 2 spsk brun farin
- 1 lille solo hvidløg eller 3 almindelige fed hvidløg, revet
- 1 tsk chilisauce, mellem spicy – jeg bruger Sambal-Oelek
- 4 spsk Maizena eller anden majsstivelse
Pynt
- 1 fintsnittet forårsløg
Blomkålssalat
Jeg valgte at servere min Blomkålssalat med jordbær og thaidressing, som du finder her
Sådan gør du
- Jeg startede med at lave blomkålssalaten og derefter kyllingebollerne
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)
- Rør alle ingredienserne til kyllingebollerne godt sammen og form runde boller (jeg laver mine kyllingeboller ca som golfbolde, men vælg selv hvor store eller små. Den opgivne bagetid passer til den størrelse, som jeg laver, så reguler evt)
- Læg kyllingebollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem 17-18 minutter
- Rør alle ingredienserne til honning-soyasaucen sammen i en pande og varm saucen op under omrøring, lad den simre svagt 3-4 minutter. Sausen skal blive tyk. Afpas, så du starter saucen 5 minutter før kyllingeboerne er klar
- Vend kyllingebollerne i saucen og læg dem på et fad eller i en skål
Server kyllingekødbollerne sammen den valgte salat - her Blomkålssalat med jordbær og thaidressing