Zucchinispaghetti med pesto og bagt laks

Zucchinispaghetti med pesto og bagt laks er en super nem, sommeragtig og lækker ret. Det tager ikke lang tid at lave dette skønne måltid, og det er en dejlig måde at få 'dagens fisk' på


Ingredienser

Til 2 personer

Laks

  • 2 stk laksesteaks, ca 150 g pr stk
  • 1 tsk sesamfrø, sorte eller lyse
  • salt (gerne flagesalt) og friskkværnet peber
  • ½ økologisk/ubehandlet lime, saft og skal heraf

Zucchinispaghetti

  • 1 zucchini (squash), lille
  • 6 radiser
  • 6-8 asparges
  • 3-4 spsk grøn pesto, jeg bruger basilikumpesto. Vil du lave den selv, finder du en opskrift her. Du kan også lave basilikum-spinat pesto

Til servering

  • 2 håndfulde babyspinat
  • 1 håndfuld bønnespirer eller andre spirer, rucola eller sennepsblade og -blomster
  • hvis det er sæson, lidt friske ærter

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  2. Læg laksesteaksene i et smurt ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp dem med limesaft og -skal og drys med salt, friskkværnet peber og sesamfrø
  3. Bag laksen i ovnen i ca 15 minutter
  4. Skyl zucchinien og kør den igennem en spiralizer *)
  5. Skyl aspargsene, knæk den nederste del af og skær dem igennem på langs. Hvis de er tykke, deler du dem i 4 strimler
  6. Skyl radisser og skær dem i tynde skiver
  7. Vend grøntsagerne med pestoen – gem evt lidt til servering
  8. Læg babyspinat og spirer på et fad og anret laksen ovenpå
  9. Server grøntsagsspaghettien til, evt med lidt pesto hen over

*) har du ikke en spiralizer, kan du lave zucchinispaghetti med et mandolinjern eller en kartoffelskræller. Du får så bredere strimler, men det gør ikke noget. Det giver et anden udseende men samme smag