Blommetrifli med bagte blommer og råcreme

Blommetrifli er en herlig sommer/sensommerdessert, den er virkelig nem at lave, og alle typer af blommer kan anvendes. Jeg laver min blommetrifli med bagte blommer og råcreme. Super nemt og lækkert, og begge dele kan laves i forvejen, så triflien blot skal 'samles' lige inden, den skal serveres. De bagte blommer kan også serveres lune eller kolde med lidt flødeskum eller vaniljeis i stedet for at samles til en trifli. Jeg holder meget af Amaretto, og blommer og Amaretto passer fantastisk sammen, men blommerne kan sagtens nydes uden, hvis desserten skal være alkoholfri

Prøv også mine andre desserter med blommer. Fx Blommecrumble med mandler og Amaretto - Blommegalette med hindbær og Amarettocreme - Blommedessert med skyr-creme


Ingredienser

Til 4 personer

Bagte blommer med Amaretto

  • 4-8 blommer, afhængig af størrelsen
  • ca 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • revet skal af 1 økologisk/ubehandlet citron
  • 3 spsk Amaretto, kan erstattes af lidt citronsaft eller blot udelades

Råcreme

  • 2 æggeblommer
  • 30 gram sukker, afhængig af hvor syrlige blommerne er
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde

Desuden

  • 8-12 makroner
  • 2 spsk ristede mandelflager eller granola

Sådan gør du

Bagte blommer med Amaretto

  1. Varm ovnen op til 200 grader (varmluft)
  2. Skyl blommerne, skær dem i halve og fjern stenene
  3. Læg blommerne med skærefladen opad i et ovnfast fad
  4. Rør sukker, vaniljesukker og revet citronskal sammen og drys det over blommerne, som bages i 10-20 minutter, afhængig af størrelsen på blommerne. De skal være møre og må gerne blive gyldne
  5. Tag blommerne ud af ovnen og dryp dem med Amaretto

Råcreme

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig æggesnaps
  2. Pisk fløden til flødeskum, som vendes i æggesnapsen
  3. Knus makronerne let groft
  4. Anret blommetriflien i portionsglas med lag af makroner, blommer og råcreme. Dryp den sirup, der er kommet i bageprocessen over blommerne. Drys med ristede mandelflager/granola på toppen