Gulerodssuppe med ingefær og appelsin

Suppe er altid godt, og det er dejligt med en varm og dampende suppe på en kold dag. Jeg elsker gulerødder og forbinder dem ofte med appelsin, og tænker tilbage på min barndoms gulerodssalat. Derfor ville jeg prøve at tilsætte appelsin i min gulerodssuppe, som jeg ellers laver med asiatiske ingredienser.

Det kom der en lækker cremet gulerodssuppe fyldt med dejlig smag af ingefær, citrongræs, koriander, appelsin og karrypasta ud af. Suppen er super nem at lave, og den kan spises som forret eller som hovedret evt serveret med lækkert brød til.


Ingredienser

til 4 personer 

  • 750 g gulerødder
  • 500 g søde kartofler
  • 1 løg
  • 50 g ingefær
  • 2 stk citrongræs
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk korianderfrø
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 spsk thai rød karrypasta
  • 1½ l hønsekødsuppe eller -bouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 ubehandlet appelsin
  • salt

frisk hakket koriander, kokosflager/revet kokos og en rød chili skåret i tynde ringe (uden kerner) til at drysse over inden servering



Sådan gør du

  1. Skræl gulerødder og søde kartofler og skær dem i grove stykker. De behøver ikke være pæne og ensartede, da de alligevel skal blendes
  2. Pil løg og skær det i grove tern - de skal blendes
  3. Skræl og hak ingefær fint
  4. Pil og hak hvidløg fint
  5. Skær citrongræs i 3 stykker og pres dem lidt med bagenden af en kniv, så frigiver de nemmere smagsstofferne
  6. Skyl appelsinen og riv ca 1 tsk skal af og pres saften
  7. Varm kokosolien i en gryde og steg løg, ingefær, citrongræs og hvidløg et par minutter
  8. Tilsæt karrypasta og korianderfrø og steg videre et halvt minut, og tilsæt derefter gulerødder og søde kartofler
  9. Hæld hønsekødsuppe eller hønsebouillon over og lad suppen koge ved svag varme ca 20 minutter under låg
  10. Når grøntsagerne er klar, blendes de, hældes tilbage i gryden og kokosmælk, saften fra appelsinen og 1 tsk af appelsinskallen tilsættes (start med ½ dl appelsinsaft og smag dig frem til, hvor meget du vil have i). Smag til med salt

Hæld suppen op i skåle eller dybe tallerkner, der pyntes med frisk hakket koriander, revet kokos/kokosflager og evt røde chiliringe

Server med lækkert brød, fx naanbrød eller grillede pitabrød, som du kan grille mens suppen varmes igennem