Indisk kokoskål med kyllingedeller

På et tidspunkt fik jeg en indisk ret med kål i en kokossauce på en indisk restaurant i Bangkok og har ladet mig inspirere til den nedenstående kokoskål. Den passer super godt til kylling, så jeg prøvede at lave kyllingedeller med nogle af de krydderier, som man i Thailand bruger i fiskekager. (tod mun pla) Det kom der dette, her hos os meget populære, resultat ud af  


Ingredienser

til 4 personer

Kokoskål

  • 1 spidskål, ikke alt for stort - ellers ½ stort
  • 1 porre
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk sennepsfrø, gule
  • 1 tsk kokos- eller palmesukker
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

Kyllingedeller

  • ca 500 g kyllingefars
  • 1 æg
  • 1 tsk rød karrypasta, her kan du regulerer afhængigt af, hvilken karrypasta, du bruger
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du

Kyllingedeller

  1. Put kyllingefarsen i en skål sammen med de øvrige ingredienser og rør det godt sammen
  2. Form 16-18 kyllingedeller som steges på en pande med olivenolie


Kokoskål

  1. Skyl og rens porren og skær den i tynde ringe
  2. Pil og hak hvidløg
  3. Del spidskålet på langs og skær stokken fra og snit kålen tyndt
  4. Varm en sauterpande eller gryde op (middel varme) med olie og steg karryen i et par minutter under omrøring. Tilsæt porren, hvidløg, sennepsfrø og spidskommen og steg til porren bliver blød
  5. Tilsæt kålen og steg med et par minutter
  6. Tilsæt kokosmælk og sukker og lad retten simre et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber

Tips

  1. Start med at røre kyllingefarsen og forme kyllingedellerne
  2. Snit derefter ingredienserne til kokoskålen (punkt 1-3)
  3. Steg kyllingedellerne i lidt olie
  4. Mens dellerne steger, laves resten af kokoskålen. Så er deller og kål færdig samtidig - hvis ikke, det helt passer, kan dellerne sagtens holdes varme ved helt lav varme, mens kokoskålen bliver klar

Server kokoskålen i små skåle med kyllingedellerne ved siden af. Drys evt med frisk koriander og rosiner inden servering og server naanbrød og evt en lassi til

Tilbehør der passer til