På et tidspunkt fik jeg en indisk ret med kål i en kokossauce på en indisk restaurant i Bangkok og har ladet mig inspirere til den nedenstående kokoskål. Den passer super godt til kylling, så jeg prøvede at lave kyllingedeller med nogle af de krydderier, som man i Thailand bruger i fiskekager. (tod mun pla) Det kom der dette, her hos os meget populære, resultat ud af
Ingredienser
til 4 personer
Kokoskål
- 1 spidskål, ikke alt for stort - ellers ½ stort
- 1 porre
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk sennepsfrø, gule
- 1 tsk kokos- eller palmesukker
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie til stegning
Kyllingedeller
- ca 500 g kyllingefars
- 1 æg
- 1 tsk rød karrypasta, her kan du regulerer afhængigt af, hvilken karrypasta, du bruger
- ½ tsk stødt kardemomme
- olivenolie til stegning
Sådan gør du
Kyllingedeller
- Put kyllingefarsen i en skål sammen med de øvrige ingredienser og rør det godt sammen
- Form 16-18 kyllingedeller som steges på en pande med olivenolie
Kokoskål
- Skyl og rens porren og skær den i tynde ringe
- Pil og hak hvidløg
- Del spidskålet på langs og skær stokken fra og snit kålen tyndt
- Varm en sauterpande eller gryde op (middel varme) med olie og steg karryen i et par minutter under omrøring. Tilsæt porren, hvidløg, sennepsfrø og spidskommen og steg til porren bliver blød
- Tilsæt kålen og steg med et par minutter
- Tilsæt kokosmælk og sukker og lad retten simre et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber
Tips
- Start med at røre kyllingefarsen og forme kyllingedellerne
- Snit derefter ingredienserne til kokoskålen (punkt 1-3)
- Steg kyllingedellerne i lidt olie
- Mens dellerne steger, laves resten af kokoskålen. Så er deller og kål færdig samtidig - hvis ikke, det helt passer, kan dellerne sagtens holdes varme ved helt lav varme, mens kokoskålen bliver klar
Server kokoskålen i små skåle med kyllingedellerne ved siden af. Drys evt med frisk koriander og rosiner inden servering og server naanbrød og evt en lassi til