Jeg er vild med supper med alle de lækre indiske krydderier. De dufter dejligt, når de koger, og de varmer herligt en dansk efterårsdag. I denne indisk inspirerede suppe har jeg tilsat nogle af havens æbler sammen med kylling. Kylling, æbler, bladselleri og karry er en fantastisk kombination. Suppen kan også laves vegetarisk ved at skifte kylling ud med kartofler - almindelige kartofler eller søde kartofler. Nyd suppen med indiske naanbrød eller arabisk manakish til
Ingredienser
Til 4 personer
- 600 g kyllingebryst
- 2 mellemstore rødløg
- 1 solo hvidløg eller 3-4 almindelige fed hvidløg
- 3 æbler
- 4 stængler bladselleri
- 250 g blomkål
- 100 g røde linser
- 2 spsk revet ingefær
- 5 limeblade
- 1 stang kanel
- 6 grønne kardemommekapsler
- 1 spsk garam masala
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stærk karry, fx Madras karry
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 ds hakkede tomater eller tomatpassata
- 1 ds kokosmælk
- ca 7 dl grøntsagsbouillon
- saft af 1 limefrugt
- salt
- 2 spsk kokosolie til stegning
Til servering
- frisk koriander
- 1 stor tomat skåret i små tern
Sådan gør du
- Pil og hak rødløg og hvidløg fint, skræl og hak ingefær
- Skyl æblerne, fjern kernehuse og skær æblerne i tern
- Skyl og skær bladselleri i skiver på 1 - 1½ cm
- Lav små buketter af blomkål
- Skær kyllingebryst i tern, der har en størrelse, der kan spises med ske
- Varm kokosolien op i en gryde og sauter løg og hvidløg
- Tilsæt kylling og rist det et par minutter
- Tilsæt gurkemeje, ingefær, spidskommen, karry og garam masala og rist det med et par minutter
- Tilsæt kardemomme, kanel, limeblade, hakkede tomater/tomatpassata, bouillon, linser, æbler, bladselleri, blomkål og kokosmælk og lad det hele simre til linser og kylling er mørt
- Smag suppen til med limesaft og salt
- Tag kardemommekapsler, limeblade og kanelstang op inden servering
- Drys med koriander eller persille samt lidt friske tomater skåret i små tern