Det dufter så lækkert i køkkenet, når man laver thairetter med ingefær, citrongræs, limeblade og chili. Alle disse ingredienser er i denne ret med kylling, gulrødder og hokkaido græskar i en lækker kokossauce. Retten er spicy med både karrypasta og chili, men det er individuelt, hvor spicy man synes, spicy er. Så er du i tvivl, så start med en mindre mængde karrypasta. Kernerne kan pilles ud af hokkaidoen og ristes i ovnen, eller man kan bruge købte ristede græskarkerner. Retten er super nem at lave til en vegetarret - drop blot kyllingen
Ingredienser
Til 4 personer
- ca 500 g kyllingebryst
- 4 store gulerødder
- 500 g hokkaido græskar
- 3 cm frisk ingefær
- 3 fed hvidløg
- 1 mellemstort løg
- 1 stængel citrongræs
- 4 limeblade
- 1 friske røde chili, eller chili der passer dine smagsløg. Retten er spicy
- 2 spsk gul karrypasta
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 dåse kokosmælk
- 1½ dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk olie til stegning, gerne kokosolie
Til servering
- kogte ris
- 1 spsk ristede græskarkerner pr portion
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg
- Hak chili og det hvide af citrongræsstænglen
- Skræl ingefær og skær den i tynde skiver. Er det et tykt stykke ingefær, så halver det inden det skæres i skiver
- Skræl gulerødder og skær dem i grove tern
- Skyl hokkaidoen grundigt og skær i store tern. Du kan også vælge at skrælle hokkaidoen
- Skær kyllingebryst i tern på ca 2½ x 2½ cm
- Opvarm olien i en wok eller pande og lynsteg løg og halvdelen af det hakkede hvidløg
- Tilsæt karrypasta og kylling og steg det på alle sider til kyllingen er gennemstegt. Lad det hvile
- Hæld bouillon i en gryde, som bringes i kog. Tilsæt ingefær, resten af hvidløget, citrongræs, limeblade og chili og lad det koge 5 minutter
- Tilsæt gulerodstern og hokkaidotern og lad dem koge til de er møre
- Kom nu indholdet fra wok'en/panden ned i gryden (skrab det hele med) og tilsæt kokosmælk og basilikum. Varm igennem et par minutter, så kyllingen bliver varm
Server i skåle/dybe tallerkener drysset med ristede græskarkerner og med en skål ris til