Kylling i spicy gul karry med gulerødder og hokkaido

Det dufter så lækkert i køkkenet, når man laver thairetter med ingefær, citrongræs, limeblade og chili. Alle disse ingredienser er i denne ret med kylling, gulrødder og hokkaido græskar i en lækker kokossauce. Retten er spicy med både karrypasta og chili, men det er individuelt, hvor spicy man synes, spicy er. Så er du i tvivl, så start med en mindre mængde karrypasta. Kernerne kan pilles ud af hokkaidoen og ristes i ovnen, eller man kan bruge købte ristede græskarkerner. Retten er super nem at lave til en vegetarret - drop blot kyllingen


Ingredienser

Til 4 personer
  • ca 500 g kyllingebryst
  • 4 store gulerødder
  • 500 g hokkaido græskar
  • 3 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1 mellemstort løg
  • 1 stængel citrongræs
  • 4 limeblade
  • 1 friske røde chili, eller chili der passer dine smagsløg. Retten er spicy
  • 2 spsk gul karrypasta
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1½ dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk olie til stegning, gerne kokosolie

Til servering

  • kogte ris
  • 1 spsk ristede græskarkerner pr portion

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg
  2. Hak chili og det hvide af citrongræsstænglen
  3. Skræl ingefær og skær den i tynde skiver. Er det et tykt stykke ingefær, så halver det inden det skæres i skiver
  4. Skræl gulerødder og skær dem i grove tern
  5. Skyl hokkaidoen grundigt og skær i store tern. Du kan også vælge at skrælle hokkaidoen
  6. Skær kyllingebryst i tern på ca 2½ x 2½ cm
  7. Opvarm olien i en wok eller pande og lynsteg løg og halvdelen af det hakkede hvidløg
  8. Tilsæt karrypasta og kylling og steg det på alle sider til kyllingen er gennemstegt. Lad det hvile
  9. Hæld bouillon i en gryde, som bringes i kog. Tilsæt ingefær, resten af hvidløget, citrongræs, limeblade og chili og lad det koge 5 minutter
  10. Tilsæt gulerodstern og hokkaidotern og lad dem koge til de er møre
  11. Kom nu indholdet fra wok'en/panden ned i gryden (skrab det hele med) og tilsæt kokosmælk og basilikum. Varm igennem et par minutter, så kyllingen bliver varm

Server i skåle/dybe tallerkener drysset med ristede græskarkerner og med en skål ris til