Kylling Tikka Masala er en dejlig indisk ret. Den er fyldt med alle de krydderier, man normalt forbinder med indisk mad: ingefær, hvidløg, garam masala, spidskommen, chili, kardemomme samt mange flere lækre ting. Der breder sig en duft af Indien i køkkenet, når man laver retten. Kyllingen bliver fantastisk, når den får lov til at ligge i marinaden, så lad den ligge, så længe du har mulighed for det. Har du tid, så mariner den aftenen inden, du skal lave din Tikka Masala og lad den stå i køleskabet natten over. Der findes mange måder at lave Tikka Masala på, både hvad angår krydderiblandinger samt, hvordan kyllingen skal skæres. Versionen her er mit bud på retten.
Ingredienser
til 4 personer
- 4 kyllingebryster
- 2 spsk. olie
Til marinade
- 3 fed presset hvidløg
- 2 spsk. friskrevet ingefær
- 2 spsk. gurkemeje
- 2 spsk. garam masala
- 2 spsk. stødt spidskommen
- 2 spsk. stødt koriander
- 1 spsk paprika
- ½ tsk stødt nelliker
- 2 tsk stødt kardemomme
- 1 håndfuld frisk mynte eller 1 spsk tørret
- 4 dl yoghurt naturel
- 1 spsk. salt
Til saucen
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stor gulerod
- ½ rød peberfrugt
- 1 lille dåse tomatkoncentrat , 70 g
- chili
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk, 400 ml
4 dl basmatiris - kog efter anvisning
frisk
koriander og mynte til at drysse over sammen med 1 håndfuld ristede
mandler
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden
- Skær kyllingebryst i mindre stykker - 3-4 stykker ud af hvert bryst
- Vend kyllingestykkerne i halvdelen af marinaden (resten gemmes til saucen) Hvis du har mulighed for at gøre dette dagen før, du vil lave retten, eller evt om morgenen, vil det være godt. Ellers skal kyllingen ligge i marinaden så længe som muligt, men helst ikke under 3 timer. Marinaden kan sagtens stå i køleskabet natten over.
- Tag kyllingestykkerne op af marinaden og skrab det meste af den af med en ske - men gem det!
- Brun kyllingestykkerne på alle sider i olie og stil dem til side
Nu laver du saucen:
- Pil og hak løget, hak chili
- Skrab guleroden og skær den i tynde skiver
- Flæk peberfrugten, fjern kerner og skær den i tern, ikke for store
- Sauter løg, chili, gulerod og peberfrugt i lidt olie til løget bliver klart.
- Tilsæt tomatkoncentrat, de hakkede tomater, samt marinaden - også det, du skrabede af kyllingestykkerne - skru ned for varmen og lad saucen simre i ca 10 minutter, til den bliver lidt tykkere
- Tilsæt kokosmælk og kyllingestykkerne og lad saucen simre videre i 10 minutter
- Kom kyllingestykkerne i saucen og lad det hele simre for svag varme i ca 10 minutter indtil kyllingen er mør og saucen er blevet tykkere
- Kog imens ris efter anvisning på pakken og rist mandlerne på en tør pande
Kylling Tikka Masala serveres med ris samt drys af frisk koriander og mynte og med naanbrød og evt lassi til