Kyllingekarry med gurkemeje, grønkål og kikærter

Gurkemeje menes at have en række sundhedsmæssige egenskaber blandt andet på grund af det aktive stof curcumin, som også giver gurkemeje den smukke gule farve. Desuden er gurkemeje rig på antioxidanter og bidrager til vedligeholdelse af immunsystemet. Måske ikke derfor, men i hvert fald, er der gurkemeje i mange indiske retter. Også i denne indisk inspirerede ret med kylling, gurkemeje, kikærter og grønkål. En sund og lækker ret, der er nem at lave. Har du lyst, kan du erstatte kyllingebryst med lam, men du skal så være opmærksom på, at retten skal simre længere tid, afhængig af hvilket stykke lam, du vælger

Nyd retten med kogte ris eller brød, fx hjemmelavet naanbrød, Du kan også sagtens købe lækre færdiglavede naanbrød


Ingredienser

Til 4 personer

  • 4 stk kyllingebryst, ca 600 g

  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk kokosolie eller anden olie til stegning
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 25 g ingefær
  • 2 tsk af hver: mild karry,  stødt gurkemeje, stødt spidskommen, stødt koriander og fennikelfrø
  • 1-2 tsk stødt chili eller chiliflager, vælg efter dine smagsløg til en medium spicy ret
  • 1 stang kanel
  • 2 ds kokosmælk, 800 ml
  • 1 pose aspargesbroccoli, ca 200 g
  • 75 g hakket grønkål
  • 1 ds kikærter
  • 1 lille håndfuld frisk mynte, hakket – gem lidt til servering

Til servering


Sådan gør du

  1. Pil og hak løg, hvidløg og ingefær
  2. Del aspargesbroccoli i buketter og skær stænglerne i skrå skiver
  3. Del kyllingebryst i 2 stykker pr bryst og krydr dem med salt og friskkværnet peber
  4. Varm kokosolien op i en pande med høj kant til medium/høj varme og brun kyllingestykkerne på begge sider. Læg dem op på en tallerken
  5. Skru ned til medium varme og kom løg, hvidløg og ingefær i panden og sauter 3-4 minutter, til det er blevet blødt
  6. Tilsæt krydderierne, kanelstangen, kokosmælken og læg kyllingestykkerne tilbage i panden. Lad retten simre til kyllingen er gennemstegt
  7. Tilsæt kikærter, aspargesbroccoli og grønkål og lad retten simre yderligere 3-4 minutter og vend derefter mynten i. Tag kanelstangen op før servering

Server retten med ris eller brød, fx naanbrød, til