Linsesuppe med masser af grøntsager
En herlig og nem linsesuppe med masser af grøntsager og smagfulde krydderier. Karry og gurkemeje giver suppen en dejlig gul farve, som giver et godt spil sammen med linserne, aspargsene og gulerødder. Nogle gange er det lækkert at få en suppe med hele stykker grøntsager og hele linser i stedet for en blendet, cremet suppe. Så i denne suppe har jeg ikke brugt blender. Jeg har brugt kokosmælk, men har du lyst, kan du sagtens erstatte den med madlavningsfløde. Suppen er et mættende, vegetarisk måltid, men et lækkert stykke brød til er altid godt, fx foccaccia, naanbrød eller manakish
Gå også på opdagelse i mine andre opskrifter med bælgfrugter
Ingredienser
Til 2-3 personer
1 løg,
mellemstort
3 fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
2 tsk karry, vælg selv hvor stærk karry'en skal være
2 tsk stødt gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
200 g gulerødder
200 g kartofler
ca 175 g blomkål
175 g grønne asparges eller grønne bønner
1 dåse linser - røde linser, grønne linser eller Belugalinser*)
2 dl kokosmælk (svarer til ½ dåse)
7-8 dl grøntsagsbouillon af vand + 2 grøntsagsbouillontern
friskpresset saft af 1 limefrugt
lidt olivenolie til stegning
lidt salt og friskkvrnet peber
*) hvis du vil bruge tørrede linser, svarer en dåse til ca 250 g - dåselinser skylles
Topping
lidt urter/grønne spirrer eller fintsnittede forårsløg
evt gulerods strimler lavet med en spiralizer eller skrællekniv
Til servering
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg fint samt riv ingefær
- Skrub eller skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre tern
- Rens blomkål og lav små buketter
- Skyl asparges, knæk 'bunden' af og skær/knæk dem i mundrette stykker
- Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg et par minutter til løgene er blevet klare
- Tilsæt gulerødder, blomkål, kartofler og asparges og lad det hele sautere et par minutter
- Tilsæt karry, gurkemeje, spidskommen og ingefær og sauter videre under omrøring et par minuter
- Tilsæt linser, grøntsagsbouillon, kokosmælk og friskpresset limesaft og lad det hele koge til grøntsagerne er møre
- Smag til med salt og friskkværnet peber
- Drys suppen med urter, fintsnittede forårsløg og/eller spirer og server den med et stykke lækkert brød til fx foccaccia, naanbrød eller manakish