Mungbønnekokos med kylling

Denne indiske rets hovedingrediens er mungbønner. De små lækre grønne bønner stammer fra Asien og er en ingrediens i mange, især indiske, retter. Mungbønnerne er super sunde, da de indeholder både proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler.

Mungbønner har mange anvendelsesmuligheder fx i middagsretter, salater, og man kan spirer dem og bruge dem som bønnespirer.

Modsat mange andre bønnetyper, er det ikke nødvendigt at sætte mungbønner i blød inden brug. De skal blot koge ca. ½ time i rigeligt vand.

Retten herunder har få ingredienser men er alligevel meget smagfuld. Jeg har fået den på en indisk restaurant i Bangkok og tænkt, hvad det mon er, der er drysset ovenpå? Jeg kunne smage ingredienserne, men hvordan mon denne lækre topping er lavet? I opskriften ses, hvad jeg er nået frem til, og det gør lykke, uanset hvem, jeg serverer retten for.


Ingredienser

til 4 personer

  • 3-4 stk kyllingebryst
  • 2 dl grønne mungbønner
  • 2 søde kartofler
  • 2½ dl kokosmælk
  • 2 friske chilier - vælg styrke, der passer til dine smagsløg. Retten er spicy
  • ½ tsk chilipulver eller cayennepeber
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 8 dl vand
  • kokosolie eller olivenolie til stegning

Topping

  • 2 tsk sennepsfrø
  • 2 tsk karry
  • 2 spsk vand
  • 4 tørrede røde chilier
  • 1 spsk kokosmel
  • lidt kokos- eller olivenolie

Sådan gør du

  1. Hæld mungbønner og 8 dl vand i en gryde sammen med chilipulver eller cayennepeber og gurkemeje. Bring i kog, læg låg på og kog i 30 minutter
  2. Skræl imens de søde kartofler og skær dem i firkanter på ca 1½ x 1½ cm
  3. Fjern kernerne fra de friske chilier og hak disse
  4. Skær de tørrede chilier i halve eller kvarte - afhængig af, hvilke chilier, du har valgt
  5. Skær kyllingebryst i tern ca 1½ x 1½ cm
  6. Rist kyllingestykkerne i olien sammen med de friske hakkede chilier
  7. Tilsæt de søde kartofler og lad det stege til kartoflerne er møre men ikke for bløde og kyllingen er gennemstegt
  8. Tilsæt kokosmælk og lad det simre et par minutter
  9. Tilsæt de kogte mungbønner og skru ned for varmen og hold retten varm
  10. Rist sennepsfrø i lidt olie på en pande. Når de begynder at poppe tilsættes karry, kokosmel og de tørrede chilistykker, og det hele ristes et par minutter. Tilsæt 2 spsk vand og rør det hele godt sammen.

Inden serveringen drysses karryblandingen over retten. Server med lækkert brød til - gerne indisk naanbrød eller grillede pitabrød - samt en indisk lassi